Мобилно приложение „Гражданите” работи в услуга на хората

Десетки жители на областта всекидневно подават сигнали за нередности до мобилното приложение „Гражданите“. Платформата има за цел да реши проблемите на хората, като оформи тъжбите им като официални съобщения, а след това ги изпраща до съответните институции или органи, които могат да вземат отношение по казусите. Екипът на електронната апликация координира както с местната, така и с централната власт. Особено често обаче биват сигнализирани служителите на КАТ.

След последните подадени молби за съдействие са незаконно заграждане на пътното платно с цел запазване на паркомясто в съседство до ЦДГ „Евгения Кисимова“ във Велико Търново, направилно паркирани автомобили, изоставени с години стари коли, лоша инфраструктура в старата столица.

За да осигури положителната комуникация между потребителите на приложението и нарушители, платформата позволява на прегрешилите шофьори да се извинят на снималия ги и така да избегнат пращането на снимката в КАТ. Ако извинението бъде прието, снимката се маха от апликацията и по този начин никой вече не я вижда.

В разработката не липсват и жалби за образували се нерегламентирани сметища. Буден жител на Горна Оряховица преди два дни сигнализира за струпване на многобройни отпадъци в района на улица „Панайот Цвикев“ в железничарския град и вчера от общинската администрация веднага са реагирали и преустановили замърсяването.

В приложението са публикувани и сигнали, свързани с безопасността на храните във Велико Търново. Жител на квартал „Бузлуджа“ е информирал, че в магазин в района се продава стока, на чийто етикет не са написани съставките.

Използването на апликацията е напълно безплатно, а принципът й на работа е много лесен. Тя може да се изтегли от Google Play или App Store и всеки да подаде сигнал независимо от местоположението си.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *