С 804 172 лв. обновиха социалната дирекция в Горна Оряховица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

С 804 172 лв. обновиха социалната дирекция в Горна Оряховица

Публикувана на: 11.02.2019г. 87 прегледа

Сградата на дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица вече има нов, модерен и приветлив облик след основен ремонт за 804 172 лв. Реновирането бе реализирано по проект, финансиран от ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., откъдето бяха осигурени 85% от средствата. Останалите 15% са отпуснати от националния бюджет.

По думите на кмета на железничарския град инж. Добромир Добрев обновяването на сградата продължило 4 месеца и дори приключило по-рано от предвидения краен срок.

„Това е пример за много добро партньорство между община и държава. Проектът е в полза както за работещите в сградата, така и за хората, които я посещават. Това е втората по посещаемост сграда в Горна Оряховица след тази на общината. С мерките за енергийна ефективност и с изграждането на достъпната среда е постигнат максималният ефект от обновяването“, заяви градоначалникът.

Дирекция „Социално подпомагане“ вече е с нова външна изолация на стените, има топлоизолация и двойна хидроизолация. Всички стари дървени дограми на прозорците са заменени с PVC дограма, същото важи и за вратите в сградата. Монтирани са енергоспестяващи осветителни лампи, а сигурността на ведомството се гарантирана от модерна пожароизвестителна и мълниезащитна система.

Хората с увреждания и ползващите инвалидни колички ще могат безпрепятствено да преодоляват нивата на стълбищата както на входа, така и вътре в сградата благодарение на платформи за инвалиди и специални рампи. Те ще могат да използват и санитарните помещения, които са специално изградени за нуждите на хора с увреждания.

Помещения в южното крило на сградата вече са безвъзмездно предоставени за ползване от клуба на пенсионера „Елена Грънчарова” и Териториалната организация на слепите в Горна Оряховица.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!