Слагат паникбутони в линейките в Свищов | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Слагат паникбутони в линейките в Свищов

Публикувана на: 11.02.2019г. 65 прегледа

Предстои монтирането на паникбутони в линейките на филиала за Спешна помощ в Свищов, които да гарантират сигурността на медиците. Това решение бе взето по време на работна среща в крайдунавския град, организирана по разпореждането на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с цел осигуряване охраната на Спешна помощ и болничното заведение и недопускане извършване на насилие над здравните служители. Мобилни паникбутони в линейките ще изпращат сигнали директно в колцентър на частна охранителна фирма, а бодигардовете ще реагират светкавично. При невъзможност да овладеят ситуацията или евентуално усложняване на нещата на помощ ще се притекат служителите на РУ на МВР – Свищов.

Обмисля се и въвеждането на денонощно видеонаблюдение в болницата, което да осигури спокойствие на медиците по време на изпълнение на служебния им дълг.

Новите мерки идват две седмици след поредицата от инциденти с лекари във Велико Търново и Горна Оряховица. Агресията срещу медици в Свищов също е познато явление. Миналата година в края на януари специалистът по вътрешни болести д-р Иво Караджов бе жестоко пребит пред общинската болница в крайдунавския град.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!