424 четения

Собственик на бунгала и водни колела край Горско Косово чака правосъдие за вандализъм

36-годишният Цветомир Абаджиев е вложил над 30 000 лв. в малкия развлекателен комплекс до язовира

 

„Компания от Павликени потроши бунгалата ми на Нова година и после е обещала пред полицията да покрие щетите. До момента обаче няма нито обвиняеми, нито някой ми се е извинил, нито пък са ми дадени парите. Хората говорят, че наказание няма да има, защото имало покровител за главния виновник за вандализма. Тези младежи бяха първите посетители в напълно обзаведените ми бунгала и не знам защо вече близо два месеца се мълчи по случая“, разказа вчера 36-годишният собственик Цветомир Абаджиев.

Групата от десетина празнуващи Новата година е строшила пейка, чаши и чинии са били почупени и хвърлени в камината заедно с купища пиратки, нова лазерна топка за дискотека също е била обект на хулиганството от страна на компанията, а боровата гора край бунгалата е била замърсена. Когато разбрал какво става в малкия комплекс с 4 бунгала, Цветомир подал сигнал на тел. 112, а полицията обяви за престъплението в първия работен ден на годината. Собственикът извикал майстори и те поправи щетите, а стойността се оказала 260 лв., за което има фактура.

Още тогава станало ясно, че главният виновник за потрошаването на имуществото е 28-годишният Владимир Цолов от Павликени, известен на полицията с други криминални прояви. Според наша проверка полицията в Павликени е приключила с разследването си е пратила доклада на прокуратурата, но до момента повдигнато обвинение няма.

ЦВЕТОМИР АБАДЖИЕВ КУПИЛ ВЪПРОСНИТЕ 4 БУНГАЛА с 18 места в местността Гатанец на броени метри от язовир „Александър Стамболийски“ преди година. Инвестирал много пари, сложил телевизия и интернет, сменил кухненското оборудване, а за почиващите купил джет и водни колела. Така комплексът в гората и до язовира е може би единственото подобно тихо място в региона за почивка с толкова екстри. Младият находчив мъж живее във Велико Търново и пътува до бунгалата си, където му помага и неговата майка. Той работи за голяма спедиторска фирма с договор за франчайз и вече има шестима служители, а тези дни ще отваря офис в кв. „Картала“.

Досега никога не е търсил помощ от полицията и за пръв е в ролята на потърпевш. Казва още, че за него отношението на младежите е обидно, защото всичко в живота е направил с двете си ръце. Заради това не може да преглътне, че когато се опитал да говори за стореното в новогодишната нощ, от компанията казали неприлични думи за майка му.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!