Социалисти от 11 области се обучаваха как да противодействат на изборните нарушения

СОЦИАЛИСТИ ОТ 11 ОБЛАСТИ СЕ СЪБРАХА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА ОБУЧЕНИЕ ЗА ТОВА КАК ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА ИЗБОРНИТЕ НАРУШЕНИЯ. В рамките на няколко дни те участваха в специална програма на Национален политически институт „Димитър Благоев“. Форумът беше открит от Ивелин Николов, а Кирил Добрев, Георги Свиленски и Вяра Емилова проведоха дискусия с присъстващите за предстоящите избори.

Предизборните нагласи в навечерието на изборите бяха представени от д-р Живко Георгиев, а тънкостите около планирането на предизборните кампании бяха споделени от Галин Дурев и Александър Димитров.

Темите за интернет кампанията и работата с медиите също бяха обстойно изследвани от Габриела Величкова и Жанет Пашалиева.

Изключително ефектни бяха симулацията и анализа на изборния ден, като всички участници в обучението влязоха в ролите на застъпници, наблюдатели и членове на СИК. Те анализираха различните ситуации и най-често допусканите нарушения по време на изборите. Симулацията беше ръководена от Стоянка Балова, Силва Дюкенджиева, Николай Белалов, Галин Дурев и Ивелин Николов.

На форума присъстваха и социалисти от област Велико Търново, които взеха активно участие в обучението. В него се включиха председателят на контролната комисия на Общинския партиен съвет Христо Данев, председателят на Младежкото обединение Михаил Михалев, членът на Оперативното бюро на МО Марио Иванов и общинският председател на БСП в Павликени Христо Кавалски. Срещата уважиха още областният председател на БСП Петко Тюфекчиев и общинският председател във Велико Търново Стефан Стефанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *