Община Свищов организира конкурс „Баба Марта“

Конкурсът за рисунка, оригинална мартеница и/или мартенско пано е насочен към участници от 3 до 18 години. Целта му е да се запознаят участниците с традиционния български празник „Баба Марта“ и със символиката на мартениците, за да им се предадат високохуманните и универсални ценности на тази традиция, за да се създадат връзки между културите и да се отбележи Първа пролет.

Всяка рисунка, пано или мартеница следва да бъде оригинална авторска творба. Форматът за рисунките е по избор: максимум 50 х 60 см. Техниката е свободна – акварел, флумастер, молив, колаж или др. Всеки участник може да представи само една творба. Крайният срок на изпращане на творбите е 22 февруари 2019 година в отдел „Образование” и/или Община Свищов – Анелия Димитрова – зам.-кмет.

На гърба на всяка рисунка, пано или мартеница задължително трябва да бъдат изписани четливо: имената на участника; точният му адрес; възрастта му; координатите на училището и учителя; адрес за електронна поща и домашен телефон.

Творбите ще бъдат подредени в художествена галерия „Николай Павлович“ в Свищов. Наградите ще бъдат връчени на 1 март 2019 г. в галерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *