Кметът на Горна Оряховица съди за обида чичото на депутата Явор Божанков, искът е… 1 лев

„ТИ КРАДЕШ ПОСТОЯННО, ЧОВЕЧЕ, ТИ КРАДЕШ“. ЗА ТЕЗИ СВОИ ДУМИ ЕМИЛ БОЖАНКОВ, ЧИЧО НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ЯВОР БОЖАНКОВ, е призован на дело от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, научи от свои източници в. „Борба“. Делото е едно от най-любопитните в железничарския град, защото засяга градоначалника и представител на една от най-авторитетните местни фамилии. Още на първото заседание инж. Добрев е предложил споразумение, което е било отхвърлено, коментират запознати с темата, която е и сред най-коментираните в Горна Оряховица.

Градоначалникът се почувствал оклеветен от изказването на своя съгражданин, излъчено даже и по телевизията. Случката се разиграла след края на протест срещу изграждането на жилища за бездомници в края на миналата година. Тогава пред сградата на кметството се събраха над 200 души с искане общината да се откаже от намерението си да построи блок за маргинализирани групи в един от оживените квартали на града, където живее и Емил Божанков. Заради големия натиск тогава общинските съветници отложиха приемането на наредба, която щеше да позволи строителството.

Емил Божанков е бил сред активните участници в протеста. След края му той попитал кмета „Защо няма очи да излезе пред гражданите и да се откаже публично от проекта“. В материалите по делото се споменава и репликата, отправена от Божанков към кмета Добрев: „Ти крадеш постоянно, човече, ти крадеш!“.

Заради тези думи инж.Добрев е завел съдебен иск и в момента върви дело в Горнооряховския районен съд. Горнооряховският кмет съди бизнесмена за 1 лв. „Борба“ научи още, че на първото заседание кметът е поискал споразумение с Божанков и ако той се извини, искът да бъде оттеглен. Ответникът категорично отказал, затова в следващите заседания съдът ще трябва да прецени има ли основание в квалификацията му за градоначалника на Горна Оряховица.

Стилян НАЙДЕНОВ

One thought on “Кметът на Горна Оряховица съди за обида чичото на депутата Явор Божанков, искът е… 1 лев

  • 05.06.2019 в 2:34
    Permalink

    Зад Емил Божанков съм !Подкрепям го!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *