Президентът Румен Радев ще празнува Трифон Зарезан в Сухиндол

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ В СУХИНДОЛ НА 14 ФЕВРУАРИ. Той ще пристигне към 10 часа, за да се включи в официалната част на празника, каза кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев.

Денят ще започне в храм „Св. св. Петър и Павел”, където ще бъде отслужена празнична света литургия за благоденствието на община Сухиндол. След това на площада ще бъдат посрещнати официалните гости, там е и традиционното празнично хоро.

В 11,15 часа тръгва шествието към лозята в местността Димчански завой, където е официалното и тържествено зарязване. Тържественото шествие ще стигне и до местността Върбака, след което ще се върне на площада в града.

Жителите на Сухиндол празнуват още от неделя, когато се проведе атрактивното състезание по търкаляне на бурета. Вчера беше открита изложбата „Спомени от една приказка“ с картини от националната изложба „Трифон Зарезан“. Късно вечерта се проведе и дегустацията на домашни вина и ракии, която премина под мотото „Много поколения, една традиция във всяка капка“.

Днес гост на Сухиндол е Иван Звездев, който ще сготви сухиндолски кулинарни изкушения. Тази вечер ще бъде представена и книгата „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Васил Левски“ от писателя Николай Иванов.

В сряда е тържественото заседание на Общинския съвет – Сухиндол, а вечерта е концертът „Зарезанска вечеринка“ с гост изпълнител Рени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *