15 четения

Четири талантливи момичета от свищовско училище номинирани за клуб „Успелите деца на България“

Четири талантливи момичета от СУ „Николай Катранов“ – Свищов, са сред номинираните за традиционните „Награди за успелите деца на България за 2018 година на фондация „Димитър Бербатов“. Това са Любомира Димитрова, Виктория Георгиева, Вилияна Иванова и Божидара Щърковска.

За единайсетокласничката Любомира Димитрова това е девета номинация в клуба на успелите деца на България, след като членува в него вече 8 поредни години. Успехите, за които е номинирана, са в областта на математиката и математическата лингвистика. Ръководител на Любомира е учителят по математика Йордан Димов.

За четвърти път в сред таланливите деца на България на фондация „Димитър Бербатов” влиза шестокласничката Виктория Георгиева. Изявите, за които е номинирана, също са в област математика. Ръководител на Виктория е учителката по математика и информационни технологии Милена Николаева.

За трети път в клуба влиза петокласничката Вилияна Иванова. Нейната сфера на изява е поп и рок пеене, а ръководител е вокалният педагог Антоанета Георгиева.

Новият „катрановски” член на клуба на фондация „Димитър Бербатов” е третокласничката Божидара Щърковска. Нейните успехи и постижения също са в областта на математиката, а ръководител е „Академия 21 век“ – гр. Пловдив.

Всички деца, попаднали в КЛУБ 2018, независимо дали са наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“ на фондацията за 2018 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!