Елементите на любовта

Безспорен факт е, че напоследък датата 14 февруари комбинира два неразделни празника в себе си – Трифон Зарезан и Свети Валентин. И как няма да е така, като виното и любовта вървят ръка за ръка! В науката за звездите има отделно знание за взаимоотношенията между хората, наречено синастрия. То нарежда пъзела на любовта, като нагажда всички парченца (елементи, зодиакални знаци, планети) едно към друго.

Когато се запознаем с даден човек, едно от първите неща, които питаме е: „Коя зодия си?”, за да сравним колко си пасва тя с нашата. Изградили сме си схема, според която усещаме, че се разбираме с даден знак повече, а с друг – хич. Така във всеки от нас живее по един малък астронавигатор, който казва на съзнанието ни: „О, ти си Телец, аз с Телци много си пасвам!” или: „Ти си Овен, а те са ми не са ни по сърце…” Една от основните класификации на зодиакалните знаци е по елементи – Огън, Земя, Въздух и Вода. Четирите елемента са взаимосвързани и си взаимодействат непрекъснато. Това се случва в любовта.

Огнените занци са Овен, Лъв и Стрелец. Те са по-темпераментни, избухливи и енергични. Разъжденията им минават през главата като електрически импулс, без да дават отражение в действията, затова и често грешат.

Земни знаци са Телец, Дева и Козирог. Славят се като по-постоянни, инатливи, като костеливите орехи на Зодиака. Ето защо при тях успехът по-често каца на рамото им. Те умеят да работят усърдно и да гонят целите си.

Въздушни са Близнаците, Везните и Водолеите – абсолютни пердета, които трудно биха били впечатлени от нещо сериозно. Те летят в облаците и гледат на нещата откъм авантюристичната им страна.

Водни знаци останаха да бъдат Рак, Скорпион и Риби. При тях мъдростта заема по-голямата част от съзнанието им, затова и действията им често са обосновани и мотивирани. Интуицията им е силна и затова чество се доверяват на нея.

Ето и вариантите на взаимоотношения между отделните елементи, а оттам – и между представителите на тези елементи.

Огън – Огън: Изненадите не стихват

Прекрасна и пламтяща комбинация, в която и двете половинки винаги ще се изненадват взаимно, създавайки си приятни емоции. Минусът на подобна връзка е, че и двамата желаят да бъдат доминиращата половинка и така ще се стига до множество конфликти.

Огън – Земя: Летен пожар

Конфликтите са повече от хармоничните аспекти, защото Огънят гори над твърдата Земя, а напечената през лятото Земя лесно възпламенява буйния Огън. И при двамата партньори ще се наложи компромисите да са повече от обичайното. Връзката е трудна, но не невъзможна.

Огън – Въздух: Дим на ревността

На пръв поглед си пасват по идеален начин, но разровим ли се навътре в детайлите, ще видим свободолбивата въздушна душа, окована във веригите на ревнивия Огън. Също са нужни компромиси, защото любовта не се задържа с ревност, а с доверие, което трябва да бъде спечелвано и доказвано.

Огън – Вода: Кипене, пара и дим

Предполага се, че връзката може да е хармонична, ако Огънят не кара Водата да достига всеки път 100°C и да се превръща в пара. От друга страна, Водата много често залива плахия Огън с оплаквания, депресии и не му дава кислород, за да гори. Но и двата елемента се допълват.

Земя – Земя: Постояноство

Това също е една стабилна връзка, защото представителите и на двата елемента знаят как да поставят целите си и как да ги постигнат. Но това прави връзката по-професионална, отколкото емоционална. Затова идва и пикантната подробност, че при такава комбинация сексуалните отншения са най-жарки.

Земя – Въздух: Ерозия

Тези елементи се допълват и затвоа гарантират едно идеално съжителство, при което всеки ще даде на другия това, което му е нужно. Проблемите идват от факта, че Въздухът обича свободата и разнообразието и така поронва любовта и доверието на Земята.

Земя – Вода: Вечност и монотнонност

Нека си представим една река, която бавно и монотонно си извива води през полето. В продължение на векове не се случва нищо. Такъв може да бъде живота при хора с подобна комбинация, ако не се вземат в ръце и не го направят по-разнообразен, защото накрая и двамата ще бъдат повече от отегчени.

Въздух – Въздух: Опасност за обществото

Подобна връзка е опасна не за половинките в нея, а за заобикалящите ги среда. Нека си представим две деца с идентични разсъждения, които правят пакост след пакост. Животът за тях е идеален, защото е разнообразен и авантюристичен, но за онези, които трябва да търпят пакостите – немислим.

Въздух – Вода: Бягащи един от друг

Там, където има Вода, Въздухът се превръща в течение. Трудно е съжителството между хора от тези знаци, защото трябва да бъде изпълнено с много компромиси. Те са изключително различни и не могат да споделят 100 на 100 времето си заедно. Трябва да работят така, че всеки да си има лично време.

Вода – Вода: Любовна химия

Тук няма никакво съпротивление – топлата Вода се смесва със студената и се получава хладка. Молекулите заживяват завинаги заедно, защото са от една и съща природа. Минусът при тях е, че прекалено много отделят внимание на емоционалната страна на нещата, а животът невинаги е емоция.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.