„Кауфланд“ отваря на 27 февруари, новото кино „Кинополис – Искра” – 22 февруари

ВЕЧЕ Е ЯСНО КОГА ЩЕ ЗАРАБОТЯТ ДВА ЗНАКОВИ ОБЕКТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Габровската „Лъки строй” спечели надпреварата с времето и успя да изгради хипермаркета на немската верига в рекордно кратки срокове с помощта на водещи фирми от старата столица, ангажирани като подизпълнители. За 27-ми този месец е предвиден пускът на обекта, а за церемонията по отварянето вече е уведомена Община В. Търново. Първоначално бе планирано „Кауфланд“ да посреща клиенти за празника на града, но благоприятните атмосферни условия са допринесли за предсрочното завършване на строежа. В момента магазинът се зарежда със стока в очакване на прерязването на лентата, а в оставащото време до пуска се изпипват и детайли по вертикалната планировка.

НОВИЯТ МАГАЗИН Е С ПЛОЩ ОТ ПОЧТИ 4 ХИЛ. КВ. МЕТРА И 7 ХИЛ. КВ. МЕТРА ПРОСТОРЕН ПАРКИНГ. „Крайната цел е една – да превърне пазаруването в приятно изживяване, като създаде максимален комфорт от паркинга до информационния пункт и касата. С мисъл за ценното време на клиента „Кауфланд” осигурява всичко необходимо на едно място, поднесено по лесен и удобен начин.

Интериорната концепция е разработена с цел удобство за всички типове потребителско търсене. От седмично пазаруване през всекидневно обновяване на свежата трапеза и домакинство. А за клиентите с динамично ежедневие „Кауфланд” предлага пресни плодове и зеленчуци, салати, прясно изпечени тестени изделия и свежи предложения от новата витрина „To Go“, хвърлят повече яснота за новия си обект от фирмата.

МАГАЗИНЪТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ИМА БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ И СПЕЦИАЛНА НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА, КОЯТО ЩЕ УЛЕСНЯВА В ПАЗАРУВАНЕТО. По-големият простор е основен акцент в новата концепция. Пример за това са разширените коридори и по-ниските рафтове, които пестят време на потребителите и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на хипермаркета. За по-голямо улеснение всяка група продукти е обозначена със специални цветови кодове и икони. Паркоместата ще са разширени и вече са с размери 2,70 м, а в допълнение са направени и такива за майки с колички. Вече е изградено и маркирано новото кръстовище със светофарна уредба на ул. „Краков“ и пресечката й с ул. „Арх. Г. Козаров“, което ще обслужва новия магазин. Цялостната инвестиция в обекта пък е за близо 20 млн. лв., като в тази сума влиза както закупуването на терена, така и премахването на недостроения 12-етажен хирургически блок и последващото строителство на хипермаркета.

ЗА 22 ФЕВРУАРИ Е  ПЛАНИРАНО ОТВАРЯНЕТО НА НОВОТО КИНО В ЧИТАЛИЩЕ „ИСКРА“, КОЕТО ЩЕ СЕ НАРИЧА „КИНОПОЛИС – ИСКРА“.

В момента за него се набира и персонал. Търсят се разпоредителки, сервитьорки и даже помощник-управител, установи „Борба“. Както „Борба“ вече съобщи, ръководството на културната институция и неговият председател адв. Тодор Тодоров подписаха 10-годишен договор за наем със софийската компания „Кинополис ентъртеймънт“ още миналата година. Ремонтите обаче се забавиха, докато се издействат необходимите разрешителни и се осигури финансирането. В момента се изграждат 4 киносалона. „Амбициите на ръководството са читалището да стане пак основен културен център в града. Освежава се и библиотеката към него. Доскоро тук имаше търговски център и хората се питаха това читалище ли е, или мол, но вече нещата си идват на мястото, обясни адв. Тодор Тодоров, който оглавява и настоятелството. СТАРИ ТЪРНОВЦИ ПРИПОМНЯТ, ЧЕ В МИНАЛОТО ТРИ КИНОСАЛОНА СА СЕ КОНКУРИРАЛИ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Велико Търново е третият град в България след Русе и София, където през 1897 г. хората вече гледат „жива фотография. Кина е имало в читалищата „Надежда”, „Искра” и „Модерен театър”, а по-късно е построен и комплекс „Полтава“.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “„Кауфланд“ отваря на 27 февруари, новото кино „Кинополис – Искра” – 22 февруари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *