Любовта преминава през девет кръга, и ако оживее, значи е истинска

От срещата до първата годишнина

Първата година от връзката – това е времето на огъня, на копнежа и вълнението от новосъздадената връзка. Вие сте влюбени и любовта е оста, около която в момента се върти вашия свят. Това е годината на Слънцето, на светлината и топлината. Заредени с оптимизъм и позитивна енергия, очакванията ви от човека до вас са големи. Готови сте да давате с пълни шепи всичко от себе си, да се раздавате. Всеки миг заедно е така желан! Първата година от връзката е и една от най-трудните, и една от най-хубавите. Тя е началото, но внимавайте, скъпи влюбени, защото Слънцето грее, когато няма облаци. Не позволявайте дребните проблеми да помрачат вашето щастие.

След първата годишнина

Вече сте отбелязали най-чаканата годишнина – 365 дни от вашата първа целувка. Скъпи влюбени, събудете се, време е заедно да навлезете в годината на Луната. Периодът на втората година от връзката ви е затишието, което е съвсем нормално след огнените страсти. Тук срещате първите спънки и пречки заедно. Навлизате по-надълбоко в своя съюз и неволно започвате да забелязвате онези малки подробности в характера на половинката, които се оказва, че ви дразнят. Много двойки прекратяват своята връзка в тази година. Това е така, защото виждат, че не са един за друг. Тук се проявява и рутината на ежедневието със своите проблеми. Тук любовта стихва, за да отстъпи място на привързаността. Най-често заживявате и под един покрив. Липсата на любимия човек се усеща болезнено и това е показателят дали във връзката ви има живот, или след първата година всичко се е преобърнало наопаки.

От втората годишнина нататък…

След като сте преминали изпитанията на втората година от запознанството си, сега е моментът да си отдъхнете. Вече се намирате в годината на Юпитер, която ви дарява с доза позитивна енергия и перспективи за продължаване до безкрай на съжителството и любовта ви. Юпитер изисква от вас да разнообразите контактите си и да намерите нова обща среда от приятели. Това могат да бъдат също влюбени двойки, с които да си споделяте, да си ходите на гости и да ги каните на гости у дома. През тази година е много важно да бъдете по-либерални един към друг. Ревността се оказва най-големият враг, защото потиска емоциите и създава дисбаланс. Излизайте заедно, радвайте се на младостта на вашата връзка, забавлявайте се и не се лишавайте от емоции.

Празнувате трета годишнина?

Вие сте герои! Вече три години поддържате пламъка, който взехте от Слънцето през онази далечна първа година от своето съжителство. Мислите ли си обаче, че сте се превърнали във владетели на любовта? Сигурно се лъжете. Чака ви изпитателна година, в която не само ще показвате, а и ще доказвате своята обич. Мили влюбени, добре дошли в годината на Уран! Тя показва дали наистина сте един за друг. Уран ви е подготвил няколко изпитания, за да ви стане ясно можете ли да продължите нататък, или е по-добре да спрете дотук. През тази година от вашата връзка изразявате готовността си да се борите за любимия човек, жертвите, които правите в името на любовта и струва ли си да полагате усилия, за да поддържате топлотата между двама ви. Това е период, през който трябва да говорите доста, да сте наясно с желанията си и да се разбирате без заобикалки.

След четвъртата годишнина нещата са критични

Ето, че минахте през ред изпитания и отстояхте своята любов. Това е гаранция, че любовта ви не е мимолетна. Психолозите твърдят, че петата година е най-рисковата, защото сте били достатъчно време заедно, за да си омръзнете и все повече се засилва апетитът ви към нови предизвикателства. Така е! Петата година е подвластна на Меркурий и тласка връзката ви към промени. Тук са най-характерни нормалните залитания, грешките и прошките. Ако усещате, че половинката губи интерес към вас, не се сърдете, а се опитайте да станете интересни. Това е второто ново начало във връзката ви, когато ви трябват повече промени – промяна в средата, която обитавате, промяна в жилището, което помещавате, промяна в поведението. Избягвайте типичното, рутинното и всекидневното. Гответе изненади и никога няма да си омръзнете.

След петата година всичко е ясно…

Скъпи влюбени, добре дошли в годината на любовта! След като издържахте успешно тестовете на Съдбата в изминалите вече пет години от вашата връзка, вие доказахте, че сте един за друг. В отношенията ви се вплитат любов, уважение, навик и привързаност. Шестата годината на Венера и тя става ваша покровителка. Може да се каже, че това е хармоничен период, в който силно мислите един за друг. Много двойки решават да сключат брак и аз препоръчвам той да се състои точно в тази година, за да бъде успешен и дълготраен.

След шестата годишнина…

Връзката ви се превръща в една хармония, с която сте свикнали до такава степен, че не си представяте живота по друг начин. Ако издържите до тук, това е гаранция, че сте намерили своята духовна половинка. По време на седмата година от вашето съжителство над чувствата ви бди Нептун и активира духовното у вас. Вие вече сте се научили да си прощавате грешките, да отстъпвате и да правите компромиси един на друг. Живеете щастливо, но не забравяйте да правите изненади, да изричате „Обичам те!” и да правите така, че половинката ви да се чувства добре с вас.

След седмата годишнина

Ето, че отбелязахте седмата годишнина от вашата първа целувка. Непосредствено след това навлизате в годината на Сатурн и тя е изпитателна. Не се плашете, нищо критично няма в нея. Малки разногласия ще са повод за дребни спорове, след които ще следва сладко сдобряване. Повечето от двойките обръщат внимание на професионалните си цели през тази година и това е съвсем нормално. Те градят планове за закупуване на жилище, кола и всякакви материални придобивки. Бюджетът се нуждае от повече средства и понякога служебните ангажименти надделяват. Това обаче не бива да се случва по време на празници като утрешния.

Вече станахте на осем!

Честито, скъпи влюбени! Вие вече живеете един съвсем хармоничен и нормален живот. Осем години крепите пламъчето на първата си среща. Сега е време за равносметка. Спомнете си за всички пречки, които преминахте заедно, после за всички хубави мигове. Всяка жертва си заслужава! Време е да направите още една. Понеже деветата година е годината на Марс – покровителят на войната – бъдете толерантни, избягвайте всеки повод за агресия и спор. Решавайте проблемите си навреме и спрете с тази ревност, която е неоправдана и може да разбие на хиляди парчета градената досега връзка. Обичайте човека до себе си такъв, какъвто е, без да искате да го промените осем години, след като сте го срещнали.

А ако междувременно сте вдигнали сватба, започвате да броите отначало – първата година е огрявана от Слънцето, през втората над вас ще свети Луната, третата е годината на Юпитер.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.