94 четения

Общината дава разсад и материали на мераклии да освежат около блоковете и къщите си

Всички, които искат да освежат пространствата около домовете си, могат да разчитат на помощ от Община Велико Търново под формата на разсад и материали, информираха от кметството. За седма поредна година в болярския град се реализира един от най-успешните проекти „Моята градинка”. Молбите за залесяване на терените общинска собственост ще се приемат от 1 до 31 март. Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. През миналата година бяха одобрени 22 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 20 дръвчета и 940 броя храстовидна растителност – вербена, сабина, туя, винка и др.

По проекта „Моята градинка” могат да кандидатстват всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.

Заявленията се депозират до деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъдат описани както избраният за облагородяване терен, така и предпочитаният посадъчен материал. Приложени следва да бъдат документ за собственост на даден имот, а ако сградата е в режим на етажна собственост – протокол от общото събрание на собствениците за избор на представител.

Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат заменени с други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!