21 четения

От новия сезон БФС поема съдийските такси в зоналните първенства на U15

Пролетният дял от първенството на Северозападната Трета лига ще стартира на 24 февруари и ще приключи на 2 юни. Това стана ясно по време на традиционната предсезонна среща на ръководството на Зоналния съвет на БФС във В. Търново с шефовете на отборите участници в шампионата.

Програмата за пролетта на Северозапад не предвижда междинни кръгове. Промяна ще има само в навечерието на Великден, когато мачовете са на 26 април (петък), и заради евроизборите на 25 май (събота).

БФС ще продължи да подпомага аматьорските клубове, подчерта Антон Попов. Предвижда се от есенния полусезон от Централата да поемат съдийските такси на отборите от зоналните групи на U 15 така, както е с първенствата на националните юношески групи в момента. И през тази година ще има 50 турнира за деца, в които около 10 000 млади футболисти ще получат от БФС и Министерството на спорта екипировка, топки и мрежи. В националните подготвителни лагери за подрастващите от школите на професионалните клубове ще бъдат включени от това лято и отбори на осем аматьорски клуба, развиващи активно детско-юношески футбол. Предвижда се отново да бъдат отпуснати топки и за мъжките отбори на аматьорските клубове.

Продължава тенденцията за намаление в броя на жълтите и червените картони в Северозападната Трета лига, съобщи Петко Павлов, председател на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *