Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 15 – 21 февруари

Положителни преживявания и възможности за нови начала

Здраве: Днес се отдайте на приятни срещи. Срещи с хора, които ви зареждат с енергия, а не с такива, които ви разстройват и разочароват. Така ще допринесете за по-доброто си емоционално и физическо здраве. През уикенда не прекалявайте с приема на лекарства без причина. Всичките ви болки са на емоционална основа. Поговорете с някой, за да ви мине мъката. Ще видите, че и тялото ви ще се почувства по-добре. В неделя и понеделник не прекалявайте с кафето и цигарите, за да не си причините оплаквания от високо кръвно налягане и сърцебиение. В вторник настъпва пълнолуние в Дева. Ако направите режим на пречистване или лунна диета, ще успеете да отстраните от кръвта си токсини и ненужни вещества. В сряда и четвъртък можете да посетите профилактично своя хомеопат, ако имате оплаквания. Или да се консултирате с билкар за пиене на билки за пречистване на организма.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък до 16.00 часа, неделя след 17.20 часа, понеделник, вторник, за да расте косата ви по-бързо. Ако се подстрижете в сряда и четвъртък, косата ви ще забави растежа си след това. Коламаска можете да направите в сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни – сряда и четвъртък. Масажи с ароматни масла: петък до 16.00 часа. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня в петък до 16.00 часа. Не влизайте в сауна в неделя вечерта, понеделник и вторник.

Хранене и диета: Третата февруарска седмица е подходяща за пречистване на организма чрез глад, здравословно хранене или различни билкови лечения. До вторник Луната е в нарастваща фаза и не подпомага отслабването, но след това се задава четиринайсетдневен период на намаляваща Луна и по-бързо преработване на калориите, по-бързо отслабване. Пълнолунието тази седмица настъпва във вторник, 19 февруари, точно 17.53 часа. Житният режим на Петър Дънов можете да стартирате от сряда за отличен резултат и ефект върху организма и живота като цяло.

Основни звездни аспекти: Този период стартира с Луна в Близнаци и завършва с присъствието й във Везни. Седмицата ни помага да мислим и анализираме. Да преценим идеите си за бъдещето и дори да помечтаем за миг. Защото мечтите са тези, които ни помагат да израстваме като хора. Да внимават всички, родени в Близнаци, Рак, Лъв, Дева и Везни. За тях тази февруарска седмица носи доста положителни преживявания и възможности за нови начала или промени. Както те, така и всички ще се радват на един доста позитивен уикенд, подвластен на секстила между Венера и Нептун. Купете си нова дреха, обновете нещо във външния си вид. Нуждаете се от нов облик, който ще ви сдобие с вдъхновение и самочувствие. Положителното настроение е гарантирано. През новата работна седмица Венера е в съвпад със Сатурн. Гледайте собствената си паница и не се месете в ангажиментите на хората около себе си. Не давайте съвети там, където няма да бъдат възприети подобаващо. Не правете оценки за чуждите житейски съдби и не се намесвайте в тях. Във вторник настъпва пълнолуние в Дева, което ще внесе яснота по някои проблеми и въпроси, които в последно време бяха хаос и безредие. Нека позволим на съдбата сама да подреди пътеката напред и ние просто да тръгнем по нея. Вдъхновение ще получим от съвпада между Меркурий и Нептун в Риби, чийто пик също е във вторник. Това е активен и благоприятен ден. Не го пропускайте в плановете си за действие. В сряда Меркурий и Сатурн са в секстил. Ще се радваме на първо проявление на усилията ни – някои резултати от тях вече ще бъдат налице. Носете новите си дрехи, радвайте се на променения си външен вид и работете с пълен капацитет. Мотивирани сте.

 

ОВЕН

В хармония с близките

В последните няколко дни вие сериозно се борехте с трудностите на работното място и търсехте алтернативи за по-добра професионална реализация. Сега обаче имате нужда да обърнете по-голямо внимание на личния си живот и взаимоотношенията в семейството. Отделяйте повече време на близките, вникнете в техните желания, мисли и чувства. Усмихвайте се и преборете напрежението, което чувствате. Не избухвате и не се палете от дреболии. Миговете, в които има за какво да се ядосвате, са много, но не чак толкова важни. Съхранете хармонията и ще сте доволни от себе си.

 

ТЕЛЕЦ

Заложете на лоялността

През следващите седем дни очаквайте добри възможности. Темпът ви на растеж ще бъде забелязан не само от вас, но и то хората наоколо. Очаквайте да бъдете похвалени за дела, които свършихте в последно време. Тази седмица определено носи шансове за стабилизация и просперитет. Във взаимоотношенията с околните проявете нужната честност и коректност. Бъдете лоялни както на работното място, така и в личния живот. От особено важно значение е да оставите положителна следа в душите на хората, с които общувате. Това ще ви направи щастливи и доволни.

 

БЛИЗНАЦИ

Действайте по приоритети

В последно време вие се превърнахте в организатор на всички събития, които се случват около вас. Това ви накара да носите по няколко дини под мишница и да се занимавате с множество ангажименти едновременно. Коренно различна ще бъде следващата седмица, изискваща от вас да се концентрирате и да подредите задачите приоритетно. Ще трябва първо да свършите най-важните, а едва след това да преминете към следващите по-маловажни. Носите ли няколко дини под мишница, ще се издъните и това в никакъв случай няма да повлияе добре на имиджа ви.

 

РАК

Помагате на близките си

След като успяхте да покажете своите скрити таланти, които носите дълбоко в душите си, следващата седмица идва с възможност да изявите и своите организаторски качества. Ще трябва да организирате хората около себе си, да стиковате обстоятелствата и да търсите начини как и вашият живот, и животът на близките ви да протича хармонично и в нормален ритъм. Отговорностите ви нарастват, но и с това расте радостта ви, че някой има нужда от вас и грижите ви. Вие обичате, когато сте в услуга на хората, които цените. Е, тази седмица определено ще ви направи щастливи в този ред на мисли.

 

ЛЪВ

Преборете страховете си

Обещанията и при вас за следващата една седмица са за разгръщане и просперитет. Пред вас има нови хоризонти. Очаква ви делови напредък и успех в личните взаимоотношения. Бъдете смели, дръзки и решителни. В момента се страхувате от всичко неизвестно. От всичко, стоящо зад затворената врата, която трябва да открехнете. Гледайте напред. Тази седмица ще ви помогне да се преборите със себе си и да потърсите нови поприща, нови полета за изява. В личните взаимоотношения се стремете към коректност и лоялност. Не лежете на чужд гръб, защото това би ви създало врагове.

 

ДЕВА

Пазете здравето

За вас ще тече седмица, през която самите вие си решавате какво ще ви се случи. За едни от представителите настъпва период на успехи и реални възможности, а за други – време на пропуски, потрес и страх. Противоречивият характер на прогнозата съпътства и някои здравословни проблеми, провокирани от смяната на времето, рязкото затопляне, редувано със застудяване. Каквито и да са обстоятелствата наоколо, е нужно да следвате тенденцията и да бъдете твърди, решителни, но и последователни. Това е гаранция за добра успеваемост. В личен план сте инатливи и несговорчиви.

 

ВЕЗНИ

С нови идеи

Готови за нови предизвикателства, ще ви наблюдаваме като енергични, отворени към промените, оптимистични и практични хора. Няма да подминем страховете, емоцията и липсата на решителност понякога. Качеството да се колебаете е силно изявено във вашия характер. Ще го проявявате с пълна мощ. Но сега не е време за колебания, а за решителни стъпки и постъпки. Не се страхувайте да заявите мнението си, да покажете на света своето място и своята гледна точка. Практичният ви поглед ще ви прокара пътека измежду всички хора наоколо. Вашите идеи ще се възприемат радушно. Не се притеснявайте да ги споделите.

 

СКОРПИОН

Не си губете времето

Изразен е стремежът ви за реализация, а и през този период се засилва способността ви да се адаптирате към съществуващите условия, да се съобразявате с обстоятелствата. Всичко това вещае успехи, защото действате в синхрон със събитията, които ви се случват. При всички случаи ще срещнете пречки при осъществяването на целите си, но тях ще отстранявате бързо. Много е важен категоричният замах, с който решавате проблемите. Опитайте се да не се бавите с подробности, с ненужни неща, а да насочите вниманието си към по-глобалните идеи и цели.

 

СТРЕЛЕЦ

Успех в бизнеса

Намирате се в период на подем, което предполага и следващата седмица да е период на активни действия и бързо темпо за действие по всички вече започнати инициативи. Силно изявен е стремежът ви към власт и лидерство. Седмицата е благоприятна за реализация в сферата на частния бизнес. Ще използвате всички налични връзки и контакти, за да осъществите важни цели. Няма да се поколебаете и да влезете в нови запознанства, които могат да ви донесат информация или да ви отворят вратите напред към успеха. Сега сте особено общителни и комуникативни.

 

КОЗИРОГ

Извънреден приход

Намирате се в доста важен етап от тази година. Отново във вашия знак гостуват няколко планети и изискват сериозни действия, стягане на плановете и решителни постъпки за успеха. Не се притеснявайте да признаете, че сами не сте в състояние да се справите с всичко. Потърсете хора, с които можете да обедините усилията си. Да се коалирате и заедно да успеете в пъти по-бързо, отколкото самостоятелно. Обърнете внимание на финансовото и материалното си състояние. Сега имате възможност да подобрите спестяванията си с извънреден приход, който ви идва ей-така, сякаш от нищото.

 

ВОДОЛЕЙ

Нерви и напрежение

Съсредоточени в задачите си, готови сте да преживеете настъпващия динамичен, напрегнат и изпълнен с доста задължения период, през който сте на път да действате с много усилия и ентусиазъм. Бъдете готови за попадане в ситуации на конфронтации. Деловите ви успехи ще са сигурни, но с цената на много усилия, изтощения и нерви. Обърнете повече внимание на физическото и най-вече психическото си състояние. Имате нужда от разведряване и странични занимания, които да играят ролята на отдушник. Спортувайте, за да релаксирате. Имате нужда от разпускане.

 

РИБИ

Без излишни съчувствия

Напрежението при вас не е продиктувано главно от работата и многото ангажименти, а по-скоро от хилядите срещи с хора, с които се налага да разменяте различна по обем и вид информация. Всеки се опитва да ви натовари със своите си проблеми, да ви разкаже своите болки, а никой не пита как вие се чувствате в този момент. Време е да се научите да съхранявате себе си и своето здраве, като не съчувствате и се интересувате по-слабо от негативните съдби на хората около вас. За ваше добро е да стоите настрана, защото след като те ви излеят своя разказ, не питат как го изживявате вие.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

15 февруари. Красиви, спретнати и винаги добре облечени, вие сте хора, които обичат да създават добро впечатление у останалите. През целия си живот сте педантични към своя външен вид. Не само отвън сте перфектни, защото притежавате и комбинация от качества, които говорят за прекрасен и сговорчив характер. Лесно влизате под кожата на хората, с които общувате. Лесно ставате техни приятели и любимци. Мисията във вашия живот е да създадете семейство и да се грижите за него, наред с професионалните си задължения. Вие сте толкова подредени хора, че няма да ви представлява трудност да балансирате между едното и другото.

Пред вас стои година на Съдбовно подчинение. Не бива да предприемате действия, а да се оставите на течението, без да противодействате на обстоятелствата около себе си. Приемайте всичко като даденост и не губете време да преустройвате света. Засега е по-добре да запазите спокойствие и адекватно пасивно поведение.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха и панкреаса.

 

16 февруари. Подвластни на кармична разплата заради грешки в минали прераждания, в този живот сте задължени да бъдете по-твърди и категорични с близките си; да не правите крайни компромиси, защото по този начин вредите на себе си. Не се жертвайте в името на когото и да е било. Живейте свой самостоятелен живот, отдайте се на половинката си и на своето семейство. И още нещо, примирете се с втората позиция. Не сте родени за лидери. Позволете да бъдете ръководени от най-доверения си човек и ще си гарантирате един безпроблемен живот.

В следващата една година ви предстоят мигове на щастие, което не сте чувствали от дълго време. Ще обновите средата, в която движите, ще намерите нови приятели. Чака ви много късмет, управлявайте го разумно!

Здраве: Годината предвещава крепко здраве, ако живеете по начина, който желаете и ако сте обградени от средата, в която се чувствате обичани и уважавани.

 

17 февруари. Дори и да сте Водолеи и мислите ви да са с творческо наклонение, си оставате кариеристи, които гонят професионалните цели докрай. Правите го, за да постигнете материална стабилност в живота си. Това е с приоритет до навлизане в зряла възраст. Орисани сте обаче да трупате своето състояние бавно и с течение на времето, сменяйки няколко служебни поста и работни места. Едва след като сте сигурни в това, което имате зад себе си, мислите за семейство и деца. Ето защо, твърде характерно за вас е бракът да е в годините след 30-ата.

Навлизате в година, през която рутинните дела и трудностите ще са преобладаващи. Подгответе се. За да се справите успешно, е желателно да сте упорити, търпеливи и убедени в своите възможности. Всичко ще се нареди, ако се борите докрай.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

Станислав КЛИМЕНТОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.