117 четения

Трима артисти попълниха творческия състав на търновския театър

ТРИМА АРТИСТИ СА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ НА СЪСТАВА НА ТЪРНОВСКИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“. Теодора Петрова влиза в музикалния състав, Добринка Тосева и Георги Димитров – в драматичния.

Солистката Теодора Петрова вече репетира в оперетата „По покривите на Париж”, каквото е работното заглавие на спектакъла, който ще бъде създаден по шедьовъра на Имре Калман „Теменужката от Монмартър”. Добринка Тосева и Георги Димитров участват във възстановяването на няколко знакови постановки от репертоара на драмата.

Теодора Петрова е от София, а през последните седем години е била солист в Камерна опера Благоевград. Има участия в много камерни и оркестрови концерти, както и в турнета в Израел, Китай, Германия, Англия и Франция. Тя е от семейство на музиканти и е пораснала в операта. Първата си роля е изиграла едва 8-годишна в детската опера „Малкият коминочистач” от Бенджамин Бритън. Баща й е бил концертмайстор в Софийската опера, а майка й – певица в Камерна опера Благоевград.

Теодора е възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, където се дипломира в паралелката по класическо пеене. След това е завършила магистърска степен по класическо пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. Лауреат е на конкурса „Христо Бръмбаров” и е участвала в майсторски клас на оперната прима Райна Кабаиванска.

Добринка Тосева е от Пловдив и вече има своя дебют на търновска сцена в детския спектакъл „Пипи Дългото чорапче”. През 2018 г. е завършила специалност „Актьорство за драматичен театър” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в класа на доц. Веселин Ранков. Георги Димитров е от Варна и е възпитаник на Театралния колеж „Любен Гройс” в София. Той е бил препоръчан на ръководството на търновския театър лично от ректора на колежа проф. Елена Баева. Младият актьор е завършил Спортното училище в родния си град с профил „Спортна гимнастика”, а през м.г. се дипломира в специалност „Актьор за драматичен театър” в класа на Георги Новаков. През последните месеци участва в две представления на софийска сцена. Освен с театър се занимава и с циркови изкуства, като владее жонглиране, включително и с огън, кокили, въздушна акробатика с копринени шалове. Като цирков актьор е участвал в редица представления в Норвегия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *