Велико Търново почете паметта на Трифон Иванов

„Трифон е винаги с нас, никога няма да бъде забравен…“, заяви Красимир Балъков

„Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва“. Това каза Красимир Балъков по време на поклонението пред паметната плоча на Трифон Иванов на централния вход на стадион „Ивайло“. Преди три години на 13 февруари ни напусна завинаги легендарният N 3 на „Етър“, националния отбор, ЦСКА, „Бетис“, „Рапид“, „Нюшател“…. Най-добрият централен защитник в историята на българския футбол, Футболист N 1 на България за 1996 г., почетният гражданин на Велико Търново си отиде от този свят, преди да е навършил 51 години.

Вчера пред плочата на стадион „Ивайло“ от Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ оформиха кът, в който бяха изложени и фланелките с N 3 на „Етър“, както и на националния отбор.

По инициатива на фенклуб „Етър“ бе организирано поклонение, в което се включиха десетки великотърновци. Сред тях бяха заместник-кметът проф. Георги Камарашев, Красимир Балъков, Илиян Киряков, секретарят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Игор Бакьов, момчета от фенклуба, много граждани, които поднесоха венци и цветя. Паметта на Трифон Иванов бе почетена и с аплодисменти, каквито той получаваше приживе на зеления терен.

„Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв „железен“ защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота мъжкар и човек на място, достоен за уважение. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България“, заяви от името на феновете Пламен Геров.

Снимка: Светослав Стефанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *