Военното министерство похвали младите социалисти във Велико Търново

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ПОХВАЛИ МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ПРОЯВЕНАТА ИНИЦИАТИВНОСТ И БУДНА СЪВЕСТ ОТНОСНО СЪСТОЯНИЕТО НА КАЗАРМИТЕ В СТАРОТО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ. „Проявената от страна на Младежкото обединение на БСП – Велико Търново, загриженост към съдбата на старите казарми в града е достойна за уважение. Без съмнение те са част от някогашната българска военна история, тъй като тук през годините са били разположени 18-и пехотен Етърски полк и Висшето военно училище до изграждане на неговата модерна сграда през 70-те години на миналия век“, пише в писмото, с което от военното министерство са отговорили на младите социалисти, които миналия месец пратиха на министър Красимир Каракачанов тухла от старите казарми в Търново.

Тухлата е на 130 г. и с този нестандартен жест младите социалисти решиха да заострят вниманието на военния министър и вицепремиер Красимир Каракачанов към проблема със сградите, които са били дом на славния 18-и Етърски пехотен полк.

И понеже сградите са общинска собственост, от екипа на Каракачанов са посъветвали инициативните младежи да изразят позицията си пред Общинския съвет и обществеността във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *