Абсурди: Масово продават паркоместа… пред гаражи в старата столица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Абсурди: Масово продават паркоместа… пред гаражи в старата столица

Публикувана на: 15.02.2019г. 3218 прегледа

МОЖЕ ЛИ ДА ОСЪМНЕШ С ПРОДАДЕНО ПАРКОМЯСТО ПРЕД СОБСТВЕНИЯ СИ гараж, където държиш колата, и пред блока, в който живееш? Звучи невероятно, но във Велико Търново това в момента е масова и напълно абсурдна практика. Така преди броени дни няколко млади семейства изпищяха на ул. „Д. Буйнозов” след като научиха, че паркоместата пред гаражите им са продадени!

След напълно обясним скандал със собственика на останалите терени от пространството пред блока, хората научили, че това било разрешено и одобрено в документите още преди време. Купувачите пък си купили евтини места в новия търновски квартал за няколко хилядарки, без дори да се замислят, че това е недопустимо. Но какво да се прави – като ти продават нещо такова и то съвсем законно, правиш сделка. Продажбите вече дори са минали през нотариус, който ги одобрил, също без да се замисли. Сега огромният парадокс вероятно ще се превърне в лют съдебен спор! Купувачите, за щастие, се оказали разбрани хора и вече се договорили със собствениците на гаражите кой кога да излиза и кой кога да паркира отпред. Никой от чиновниците по веригата, допуснали пълния абсурд, дори не се замислил, че въпросната жилищна кооперация е с вътрешен двор, където са гаражите и сега пред тях ще има чужди коли. В този двор играят поне 40 деца от района, който е презастроен, но сега се правят още нови кооперации. Без гаражи! Така децата са застрашени от колите, от новото строителство, а сега ще останат и без място за игра пред домовете си… Засега по чудо инциденти няма, но кой може да гарантира, че новите собственици и тези на гаражите няма да стигнат до бой? А хлапетата няма да пострадат сред това безобразно бетониране, което изяжда и без това малкото зелени площи в новите квартали на старата столица. В същото време къщите в старата част на града пустеят, в тях рядко живее някой и още по-рядко се чува детска глъч.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Абсурди: Масово продават паркоместа… пред гаражи в старата столица"

  • 15.02.2019 в 22:38

    Ако това е вярно-кажете кой тоя умник и да паркираме един КАМАЗ пред гаража му или пред офиса му.Ако това се случи бъдете сигурни,че ще има лош край,но на първо време няма да се плакат данъци за гаражите,а после действия.

    Отговор
  • 18.03.2019 в 21:12

    Първо това е паркинг, определен от проектанта и одобрен заедно със сградата и хората са ги закупили по законен ред. Второ на 100 метра от сградата има напълно нова обновена детска площадка, но майките на цитираните деца ги мързи да си затътрят д***тата до там. Трето – моля, не принизявайте нивото на журналистиката в Търново до подобни битови статии. Четвърто – благодаря, успяхте да ме разсмеете.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!