Деня на винарите и лозарите отпразнуваха по традиция в Свищов | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Деня на винарите и лозарите отпразнуваха по традиция в Свищов

Публикувана на: 15.02.2019г. 774 прегледа

За поредна година „Винарна Свищов“ събра служители и гости, за да зарежат плодородните лозови масиви.

На Трифон Зарезан в лозовите масиви на село Совата край Свищов бе отслужен молебен за здраве и плодородие. Отец Евгени благослови лозята, грижовните им стопани и фирмата, обработваща плодородните масиви – „Агрария сървиз“, като пожела здраве и богата реколта. Изпълнителният директор на „Винарна Свищов“ Владимир Георгиев поздрави присъстващите гости с празника и сподели, че въпреки трудната година е доволен от постигнатите резултати, като благодари на своите служители и партньори за всеотдайния целогодишен труд.

Председателят на Общинския съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов имаше възможността да се обърне към винарите и лозарите, като ги поздрави с техния професионален празник и подчерта радостта си от факта, че вината на „Винарна Свищов“ са на изключително високо ниво и са предпочитан избор сред ценителите на доброто вино. Той пожела успех на ръководството и берекет през предстоящата година.

По традиция богато украсената корона от лозови пръчки бе поставена на главата на един от отличените служители. За цар на лозята тази година бе провъзгласен Исмил, който имаше честта да зареже пръв плодородните лозови масиви.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!