Младежите от Ротаракт – Велико Търново, дариха средства за кардиограф за родилно отделение в старата столица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Младежите от Ротаракт – Велико Търново, дариха средства за кардиограф за родилно отделение в старата столица

Публикувана на: 15.02.2019г. 893 прегледа

1700 лв. предоставиха на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ младежите от Ротаракт – Велико Търново, вчера. Сумата ще бъде използвана за закупуването на нов кардиограф за акушеро-гинекологичното отделение, с който специалистите да следят сърдечния статус на бъдещите майки. Апаратът ще стане част от ежедневната работа на медиците, тъй като изследването е ключово за благополучния завършек на бременността и раждането.

Средствата за медицинския уред са събрани по време на тържеството на организацията, посветено на 16-ия й рожден ден. То се състоя в началото на февруари и всички гости на празника подкрепиха благородната кауза. Набраната сума обаче надхвърлила очакванията на младите хора и затова решили да насочат останалите пари към каузата за закупуване на нов модерен бронхоскопски апарат, който Ротари клуб – Велико Търново, са се наели да осигурят за специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“.

„В дарението се включиха и Ротари клуб – Велико Търново, Сателитен клуб – Павликени – Бяла черква, както и още няколко български ротаракт клуба. За първи път правим дарение към болницата. Решихме този път точно това да бъде каузата на нашия рожден ден, тъй като майчиното здраве е едно от нещата върху, които се фокусираме като организация“, споделя президентът на клуба Мартина Маринова.

Изпълнителният директор на търновската болница д-р Стефан Филев пожела на благодетелите да са все така всеотдайни и съпричастни с проблемите на обществото, касаещи не само сферата на здравеопазването.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!