Горещи новиниНовини

От 22 февруари киносалоните в „Искра“ тръгват с по-ниски цени от конкуренцията

1,6 млн. лв. инвестиция в последно поколение техника и фотьойли за гледане

 

„КИНОПОЛИС – ИСКРА“ ЩЕ БЪДЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТ НА 22 ФЕВРУАРИ ТАЗИ ГОДИНА. От следващия ден новото кино в центъра на Велико Търново ще работи с клиенти. „Оптимизирахме ремонтите и ще приключим по-рано от първоначално предвидения срок. В момента цените на билетите за кино в града са доста високи и по-скъпи от тези в София. За нас това е изненада. Нашите ще са доста приемливи и адекватни”, коментираха специално за „Борба“ съсобствениците на „Кинополис“ Янаки Дерменджиев и Божидар Илиев.

Те подчертаха, че ще имат специални тематични, семейни и групови билети, както и пакетни цени за ученици. След дълги години местното читалище „Искра“, което бе и киносалон през соца, отново ще функционира като кино.

1,6 млн. лв. е инвестицията в четирите супермодерни салона. Без аналог са и специалните фотьойли, с регулация за позицията, от които ще гледат посетителите. Звукът е седемканелен, прожекционните апарати са последна дума на техниката, а ефектът от преживяването ще е неповторим, обещават инвеститорите.

Дерменджиев и Илиев са отворили първото си кино „Роял“ в София преди 22 години. Вече има 5 кина в страната както и две летни. Категорични са, че местната публика ще наблюдава най-хитовите заглавия от световното, европейско и българско кино. Освен четирите модерни салона в „Искра“ отваря и сладкарница. Всеки момент на една от фасадите на читалището ще се монтира и видеостена. Договорът между частната фирма и читалищното настоятелство е десетгодишен с опции за продължение. Председателят на „Искра“ адв. Тодор Тодоров е амбициран да върне и старата слава на културната институция.

С. МАРИНОВ

9 thoughts on “От 22 февруари киносалоните в „Искра“ тръгват с по-ниски цени от конкуренцията

 • С тези кожени кресла ще ни се спарят задниците… именно за това харесвам толкова много кино Палас ! Там може да гледаш без какъвто и да е спарващ ефект..

  Отговор
 • Толкова суперлативи… Чудя се ако се случи нещо наистина впечатляващо дали ще можете да го отразите или просто ще се слее останалата бълвоч…

  Отговор
 • Хубаво е да има конкуренция. За мен няма да е проблем, тъй като живея наблизо, ама паркирането там ще е мисия невъзможна. А нищо не се споменава за паркинг.

  Отговор
 • Браво,най после да се възвърне славата на кино „ИСКРА“ и читалище „ИСКРА“.

  Отговор
 • Голяма работа сме българите!Абе ,зарадвайте се на нещо хубаво,което ще бъде в центъра на града,а не в Мола!Стига сте плюли и отричали всичко!И както казва проф.Славов-„Ако в България се роди гений,то ще е геният на завистта“

  Отговор
 • Колко трябва да си наивен запда инвестираш в град с отрицателен прираст и прогресивно намаляващо население

  Отговор
  • Това като вафладжия, или като кифладжия го измисли?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *