22 четения

Президентът Румен Радев: „Управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в Избирателния кодекс“

„ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ИЗБИРАТЕЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, Е НАИСТИНА МНОГО ТРЕВОЖНО. Явно управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в Избирателния кодекс. Отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, отлагането на машинното гласуване, отмяната на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисията да се вземат с обикновено мнозинство – всички тези неща уронват демократичността и прозрачността на изборния процес“. Това заяви вчера в Сухиндол президентът Румен Радев. Той беше гост на тържествата, с които градът на винарите и лозарите за пореден път почете стародавната традиция със зарязването на лозята.

Държавният глава обаче прие да коментира пред журналисти най-актуалните събития в страната и започна с току-що приетите промени в Изборния кодекс.

По повод случая „Скрипал“ и евентуалната връзка с отравянето на Емилиян Гебрев Румен Радев каза, че едва преди два дни е бил запознат от главния прокурор, МВР и председателя на ДАНС с всичко известно до момента. Президентът беше категоричен, че не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България. „Тревожен е всеки един такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани, както и надеждността на нашата банкова система, защото тя е основен критерий за допускането ни до чакалнята на еврозоната“, изтъкна Радев, който каза още, че публичните дебати за новоназначените посланици и деленето на посланиците на „наши“ и „ваши“ уронва престижа и на посланиците, и на страната ни.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

8 коментара за “Президентът Румен Радев: „Управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в Избирателния кодекс“

  • 14.02.2019 в 18:58
   Permalink

   ти си простак това е президент не е оная подлога плевнелиев

   Отговор
  • 15.02.2019 в 5:03
   Permalink

   Че кое от казаното от Президента е невярно?!
   Но на теб ти е трудно да го разбереш.
   Разбираемо…

   Отговор
 • 14.02.2019 в 17:55
  Permalink

  Фатмака какъв е смешен. Решетников дърпа конците а наш марионетчо се мята като риба на сухо

  Отговор
 • 15.02.2019 в 13:49
  Permalink

  Защо когато критикуваш не се появиш с името си?

  Отговор
  • 15.02.2019 в 15:20
   Permalink

   Защото преЦедентът е проводник на комунистическата мафия паразитираща в много обществени институции и защото не искам осведомявам тези индивиди ..

   Отговор
   • 15.02.2019 в 15:31
    Permalink

    Точно така, един обикновен миризлив комунист! Анатема!

 • 18.02.2019 в 12:31
  Permalink

  Защо Президенте и вие сте от управляващите, но само , че от тези черногледите, недоволните , постянно оплакващите се, от хленчещите, по такъв начин не можете да мотивиране хората, да покажете правилният път, да постигнете добро. С думите и речите ви само отчайвайте хората. Стегнете се все пак сте военен.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *