Красимир Балъков: "Надявам се да се класираме на полуфинал за купата, ако можем да влезем и в шестицата, няма да се откажем" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Красимир Балъков: „Надявам се да се класираме на полуфинал за купата, ако можем да влезем и в шестицата, няма да се откажем“

Публикувана на: 18.02.2019г. 1133 прегледа

Пресконференция, на която говори за протеклата подготовка на „Етър ВТ“, за селекцията, очакванията за пролетния полусезон и първия мач срещу „Дунав“ (Русе), даде в петък Красимир Балъков.

„Подготовката на „Етър” беше може би една от най-добрите, които съм правил някога с български отбор. Без контузии, с много качествени тренировки. Мачовете също протекоха по най-добрия начин, макар че те не са определящи, и резултатите нас треньорите най-малко ни интересуват, но е хубаво за самочувствието на футболистите. Ако даден играч пропусне част от подготовката, това оказва после голямо влияние в играта. Единствено Почански миналата седмица на изкуствения терен в Царева ливада падна лошо, извади рамо и ще му трябва месец да е отново на терена.

Първенството се очертава да бъде много интересно както битката за шестицата, така и за втората осмица. Ние сме определено по-спокойни от миналата година на базата на точките, които имаме, и най-вече от играта и развитието в отбора. Но сега идва най-тежкото, защото когато си по-надолу, никой не ти обръща внимание, обаче когато качиш нивото и си горе, вече трябва да се доказваш. Тук вече голяма роля играе психологията и аз се надявам моите футболисти да покажат, че и там са израснали.

Целта пред „Етър” не се променя до момента, в който и на теория останем в Първа лига, а за това ни трябват още 6 до 8 точки. Когато ги спечелим, тогава вече ще поставим друга цел пред отбора. Отборът играе качествен и хубав за окото футбол, което ме радва и искам да продължи. Ако с това спечелим и необходимите точки, ще направим една година, която ще се запомни във В. Търново след толкова години.

Селекцията е приключена, няма да има нови и напускащи. Имаме 24 футболисти, добра смесица от опитни и млади играчи, атмосферата е много добра и всеки мач го показва. На последния мач с ЦСКА в София за мен бе приятна изненада да видя моя отбор да стои по този начин на терена. Те израстват като футболисти и отбор, правят го много добре.

Последният нов е Джамов, в това момче има много футбол, има и неща, които трябва да оправяме и развиваме. Ние търсим млади футболисти, които да ни гарантират развитие и в следващите години. Тази година трябва да бъде позитивна за нас. Надявам се да се класираме на полуфинал за купата, ако можем да влезем и в шестицата, няма да се откажем. Ще стартират и проектите за двата терена – до Спортното училище и западно от стадион „Ивайло”. Търсим пътища и съмишленици да стабилизираме нещата, включително и финансово.

Първият мач с „Дунав” е много важен, този мач при победа ще ни остави с единия крак в Първа лига и ще отвори широко вратата за оставането ни.

Вече се обърнах официално към феновете, тъй като едно тяхно писмо до мен доста ме трогна. От годините, в които бях футболист, сега за първи път се получава такава хармония между мен и феновете. Футболът е социален продукт и независимо от проблемите, ако няма единство между фенове и ръководители, няма смисъл от нищо. Във Велико Търново това започва да се случва и това е пътят. Обаче всичко се свързва главно с моето име, а аз търся начини и се опитвам дори и да си тръгна, моите идеи да останат и после. Клубът е над всяка една личност и име и трябва да се гради така, че да съществува и без имена, защото в живота може без всеки. Все още нямаме основата, с която да го реализираме и затова и до ден днешен стоя тука. Не стоя заради пари, а стоя, защото имам чувства към „Етър” и виждам, че хората покрай мен правят това, което се иска от тях. Това е много радващо за самия футбол.

Призовавам нашите привърженици да водят децата си на стадион „Ивайло”, защото те най-бързо се запалват и стават фенове. Ние не сме клуб с 15 000 луди фенове, които не знаеш какво правят, хвърлят и палят, а сме мирна и добра публика с емоциите на трибуните. Атмосферата е хубава, а и футболът, който показваме, е хубав, правим спектакъл. Призовавам феновете да бъдат все повече на стадион „Ивайло”, защото футболът е за хората, без публиката той е невъзможен.”

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!