Студенти от ВТУ ще се обучават в Китай с пълна стипендия

СТУДЕНТИ ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, КОИТО УЧАТ КИТАЙСКИ ЕЗИК, ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ ЗА ЕДНА ГОДИНА В КИТАЙ С ПЪЛНА СТИПЕНДИЯ. За това се договориха в края на миналата седмица деканите на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова и на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева-Цветкова. Те се срещнаха с д-р Мао Йенчън, началник-отдел „Образование“ в посолството на Китайската народна република в България, който беше гост на ВТУ.

Домакините и гостът са си говорили за двата най-големи факултета във висшето училище, както и за новите специалности с изучаване на китайски език – магистърската програма „Транслатология с един чужд език (китайски език)“ във Филологическия факултет и бакалавърската програма по специалност „Начална училищна педагогика с китайски език“ в Педагогическия факултет.

НЯКОЛКО ДНИ ПРЕДИ ТАЗИ СРЕЩА СТАНА ЯСНО, ЧЕ ВТУ за втори път печели първо място в професионално направление „Филология“ за висше училище извън София. Специалната награда се присъжда според рейтинга на висшите училища в България за 2018 година.

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов връчи официално наградата на Филологическия факултет по време на заседанието на Факултетния съвет.

Проф. Хр. Бонджолов поздрави декана проф. д-р Ценка Иванова и своите колеги за високата награда и усилията, които ежедневно полагат.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *