Супермодерен квадрат от Германия зарадва „Акро Нова” и „Джим денс”, предвиждат национален център по акробатика в Горна Оряховица

Нов супермодерен квадрат получиха горнооряховските акробати от Българската федерация по акробатика. Съоръжението е последна мода в света на гимнастиката и единствено в България. На такъв квадрат се игра на Младежката олимпиада в Буенос Айрес и на Световното първенство. Гимнастическият квадрат е изработен в Германия и е последна мода в спортната технология.

„Огромни благодарности към федерацията, защото това е нещо уникално за България. Получаваме най-новата технология в нашия спорт и това ни дава възможност да се развиваме като сериозен акробатичен център. Тази придобивка ни задължава да работим повече и в същото време ще ни помогне да привлечем и задържим повече деца. Имаме амбиции да бъдем най-добрият център за подготовка и състезания на българските акробати. Трябва ни помощ и от страна на общината, за да се укрепи сградата и да се ремонтира покривът. Това ще бъде добра инвестиция, ако направим така, че тук да се провеждат много състезания и лагери на националните отбори. Подобна нагласа има както у федерацията, така и в акробатичните клубове в страната”, обясниха плановете си ръководителите на двата акробатични клуба в Горна Оряховица – Николай Михайлов и Йорданка Кочева.

Двамата заедно прерязаха символичната лента за откриване на новия квадрат и подчертаха, че двата клуба – „Акро Нова” и „Джим денс”, всъщност са един Горнооряховски акробатичен център. Благодарности двамата треньори изказаха и към състезателите и родителите, които се включиха в подготовката на залата и сглобяването на новия квадрат. Това е доста голяма инвестиция, каквато федерацията досега не си е позволявала. Това, че се прави точно в Горна Оряховица, не е случайно. Тук е най-добрата база за акробатика в страната, с може би единствената зала, строена специално за този спорт, която може да се превърне в национален център за подготовка. Долу-горе такава е идеята на горнооряховските клубове, споделяна и от федерацията. Всяка година горнооряховската зала приема поне по три големи състезания, а тази година може би ще са четири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.