В Апелативния съд почва ново дело срещу Червеите от Павликени

ВСИЧКИ СТРАНИ СА НЕДОВОЛНИ ОТ ПРИСЪДИТЕ ЗА БЛИЗНАЦИТЕ от Павликени Илия и Станчо Славчеви. 34-годишните рецидивисти с прякор Червеите бяха осъдени на общо 11 г. затвор на 26 юни 2018 г. от Окръжния съд. На 18 февруари делото тръгва в Апелативния съд на основание протест на Окръжна прокуратура по жалби от защитниците на двамата подсъдими, както и от частните обвинители. Прокуратурата иска много повече години затвор, близнаците твърдят, че са напълно невинни!

7 години затвор при първоначален строг режим получи Илия Славчев, а брат му Станчо е осъден на 4 години лишаване от свобода, също с първоначален строг режим. Близнаците от Павликени с прякора Червеите бяха осъдени след обвинение в грабеж, придружен с опит за убийство на Карамфил Бижев, Айдън Юсеинов и Альоша Атев.

Престрелката стана на 18 януари 2016 г. в офис в центъра на Велико Търново. Тогава беше прострелян Айдън Юсеинов, който обаче в хода на делото срещу Червеите не пожела да се възползва от правото си да бъде конституиран в качеството на частен обвинител и граждански ищец и остана само свидетел. Двамата близнаци от Павликени са били вкарани в капан от тях за мнима плячка от 68 000 лева. Айдън Хюсеинов, Карамфил Бижев и Альоша Атев с помощта на трети лица решили да подмамят във Велико Търново двамата павликенчани с тежки криминални досиета, за да откраднат събирани в метална каса 68 000 лева. След това планът бил братята Славчеви, които са известни още като Червеите, да бъдат отвлечени и изнудвани за много пари, защото фамилията им била богата. Планът обаче се провалил, тъй като двамата братя били въоръжени и много опасни и едва не убили на място Карамфил, Айдън и Альоша.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Един коментар за “В Апелативния съд почва ново дело срещу Червеите от Павликени

  • 18.02.2019 в 14:13
    Permalink

    ей аман от тия цигани. Измета на обществото.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *