Прогноза за времето през периода 19 – 25 февруари 2019 г.

Във вторник ще преобладава време с незначителна облачност до ясно.  Сутринта, около р. Дунав и близките равнинни райони ще има значителна облачност и видимостта ще бъде намалена. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури  ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури  в местата със значителна облачност сутринта ще бъдат   – между 8° и 11°, в останалите райони – между 13° и 16°.

В сряда сутринта около р.Дунав ще има намалена видимост и значителна облачност, които ще се разсеят още преди обяд. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен  вятър от западната четвърт. Минималните температури  ще бъдат между 1° и 2°. Максималните– между 11° и 14°.

В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност.  Вечерта и през нощта срещу петък облачността ще се увеличи. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури  ще бъдат между 0° и 3°. Максималните– между 8° и 11°.

В петък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд . Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури  ще бъдат между 1° и 4°. Максималните– между 5° и 8°.

В събота ще има променлива облачност с временни увеличения  до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури  ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните– между 0° и 3°.

В неделя и понеделник облачността ще се променя динамично, на моменти ще бъде до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури  ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните– между 3° и 6°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник и сряда ще преобладава време с  незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен  вятър, във вторник през деня от южната четвърт, нън вторник вечерта и в сряда – от запад-северозапад. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 3°.

В четвъртък ще има незначителна до променлива  облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 1°.

В петък ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около минус 1°, през деня бързо ще се понижават.

В събота, неделя и понеделник облачността ще се променя динамично, на моменти ще бъде  значителна. Ще духа  силен вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м. в събота ще бъдат около минус 2°, в неделя и понеделник ще се повишават до около 4° – 5°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м  с около 4°- 6°.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.