В Лясковец правят предприятие за туршии

Инвестицията е на фирмата „Златна круша – Попкирилов“ ЕООД

ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТРАДИЦИОННИ БЪЛГАРСКИ ТУРШИИ ПЛАНИРА ДА ИЗГРАДИ КРАЙ ЛЯСКОВЕЦ дружество „Златна круша – Попкирилов“, разбра „Борба“. Документи за инвестиционното намерение са внесени в местното кметство и Регионалната екоинспекция. Фирмата има два големи терена с обща площ от 1,2 дка в близост до общинския център и планира да ги обедини. Самото микропредприятие ще е малко над 300 кв. метра, а останалото ще са складове за суровини и готова продукция.

Съгласно представената технологична схема, производственият процес в обекта предвижда използване на съоръжения за сушене и замразяване на продуктите, както и монтиране на автоклав.

През последните години производството на туршии у нас се възражда, след като през соца сме захранвали почти целия социалистически блок и бившия СССР. В района около Лясковец има множество големи и малки производители, които могат да захранват новото предприятие с продукция за преработка. Планирано е както захранването на вътрешния пазар, така и експорт извън страната.

С. МАРИНОВ

One thought on “В Лясковец правят предприятие за туршии

  • 19.02.2019 в 15:06
    Permalink

    Ммм вкусна новина , дано наистина се използват български зеленчуци.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.