Въвеждат занятия по приложно колоездене в областния град | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Въвеждат занятия по приложно колоездене в областния град

Публикувана на: 19.02.2019г. 744 прегледа

Предстои провеждането на занимания по приложно колоездене в 20-те центъра за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново. Занятията са част от мерките, които местната власт прилага за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм на подрастващите. Идеята е да развият уменията на децата и юношите във владеене на велосипеда и да се сформира тяхната добра култура на поведение на пътя.

„Отчитайки интереса на подрастващите към велосипеда, наша отговорност е да създадем безопасна среда, в която те да се развиват пълноценно“, коментира Росица Димитрова, началник на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“.

Обучението ще включва теми, свързани с правилата за движение на всички участници – водачи, велосипедисти, пешеходци, отношенията между тях, разпознаване сигналите на регулировчика, правила за безопасно управление на велосипед, движение при лоши пътни условия извън населените места, оказване на първа помощ и други. В практическата част децата ще управляват колело, като преминават през различни препятствия, а техни помощници ще бъдат полицейски служители.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!