Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Месечен хороскоп. Прогноза за месец февруари, 2019 година

Лунна диета през февруари: Луната подпомага отслабването в дните между 1 и 4 февруари, както и между 20 и 28 февруари Можете да стартирате успешно диетичен хранителен режим на 10, 18, 19, 26 и 27 февруари. В дните от 5 до 19 февруари Луната е нарастваща. Не преяждайте, а ако сте на диета – не очаквайте резултати веднага. И все пак, не губете кураж, килограмите ще започнат да се топят в периода като Луната отново бъде намаляваща – от пълнолуние към новолуние. Подходящите дни за лунна диета този месец са 5 февруари – фаза новолуние, 13 февруари – фаза първа четвърт, 19 февруари – фаза пълнолуние, 26 февруари – фаза последна четвърт.

Грижа за косата: Подстригване на косите – благоприятни дни: 1, 2, 3, 20, 21,0 22, 26, 27, 28 февруари – растежът се забавя заради фазата на Луната и 8, 9, 10 11, 12, 17, 18 февруари – растежът се ускорява заради фазата на Луната. Неблагоприятни дати: 6, 7, 8, 15, 16, 17, 23, 24, 25  февруари. Боядисване на косите: благоприятни дати: 1, 2, 11, 12, 20, 21, 28 февруари.

Важни звездни аспекти през месеца: Вторият месец от годината ни помага да изтрезнеем и погледнем живота от по-сериозната му гледна точка. През по-голямата част от месеца Венера ще се движи в Козирог, където ще улавя излишната емоционалност и ще служи като строг контрольор на страстите между хората. Всъщност, ще показва истинските чувства и емоции без излишни преструвки. Благоприятното й влияние ще се усети в ежедневието на всички земни знаци – Телец, Дева и най-вече Козирог, които от 4 февруари ще почувстват подем и зелена светлина за реализиране на някои идеи. Във втората част от месеца Марс сменя знака си и навлиза в Телец, за да подкрепи още веднъж представителите на земния елемент. Венера в Козирог и Марс в Телец не означават само владеене на емоциите и чувствата, а и по-обрано поведение в сферата на финансите. Двете планети ще ни покажат, че през февруари е важно и да спестим някой друг лев настрана. Да не правим необмислени инвестиции, както и да преценим добре разходите си. Меркурий през първата десетдневка се движи във Водолей, където се чувства добре и ни подканя да общуваме, да се срещаме с хора и да търсим контакти за реализиране на определени свои идеи. След 11 февруари планетата на интелекта, същият този Меркурий навлиза в Риби, откъдето затяга юздите на комуникацията. Ще бъдем притиснати от работа и няма да ни остава чак толкова време за празни приказки, раздумки и клюки. Положително повлияни от аспекта ще бъдат всички представители на водните знаци – Рак, Скорпион и Риби, в чийто хороскопи ще грейне възможността да научат нещо ново, да обменят важна и стойностна информация и поне веднъж да посетят кино, театър или изложба, с което да задоволят емоционално жаждата си за по-абстрактен поглед върху света. Като цяло, чака ни хубав месец, месец на работа и здрав разум. Месец, в който можем да си направим план на 1-во число и да го постигнем изцяло до 28-о.

 

 

ОВЕН

Изберете пътя на мира

Вашият месец февруари е изпълнен с промени и ви поставя пред прага на ново начало. Разбира се дали то ще е положително, или не – зависи единствено от вашите самостоятелни действия. През първите дни от месеца сте повече от емоционални. Склонни сте да обиждате и да тъпчете хората срещу себе си. Нещо, с което не ги печелите на своя страна. Желанието ви да завоювате нов връх на работното място, поругавайки нечии интереси, е причината да се скарате и с ръководството в месец, който е доста благоприятен и богат на шансове. Тръгнете ли обаче по пътя на мира и разбирателството, вратите пред вас ще бъдат отворени. Дори в любовта могат да ви се случат сериозни промени, като ако сте самотни, намерите своята половинка в лицето на шефа си или на влиятелна личност на работното място.

ТЕЛЕЦ

Прекрасен месец

Февруари за вас е от месеците, в които се чувствате прекрасно, излъчвате положителна енергия и търсите възможност да се реализирате по най-добрия начин. Обръщайте внимание на това, как изглеждате. При мнозина този месец носи възможност за ново начало. Движението на Венера в Козирог е причината да разчупите част от своите консервативни възгледи. Марс през втората половина от месеца идва във вашия знак, за да ви зареди със сили и енергия. Да запали искрата на нови идеи, вдъхвайки ви смелост да ги превърнете в реалност. Ще имате и възможността да се запознаете с хора, от които да зависят отключените врати пред вас. Общувайте. Колкото и да не ви се излиза на вечери, правете го. Ще видите, че жертваното време ще си даде своя положителен принос.

БЛИЗНАЦИ

Съветвайте се с близките

През втория месец от годината вие сте повече от емоционални и прибързани. Често вземате бързи, необмислени решения без оглед на това дали е разумно, или не. Движението на Венера в Козирог пали до голяма степен желанието ви да забогатеете бързо и на гърба на някой друг. Спечелените допълнителни финанси желаете да приберете в личната си банкова сметка, без да споделите с хората, от които те са зависели. В очите на партньорите изглеждате като неблагодарни колеги, търсещи начин да се възползват. Вземете си частичка от съветите, които най-близките ви хора дават. Това са най-добронамерените напътствия в месеца и само то вас зависи дали ще ги вземете предвид.

РАК

Ще си отдъхнете

Февруари за вас е месец на осъзнаване и вглеждане в дълбините на вашата същност с цел да пренаредите ценностната си система и житейските приоритети оттук насетне. Движението на Венера в срещуположния знак на вашия Козирог е причина често да сте в опозиция с близките си, с половинката и с хората, с които най-често общувате. Но това всъщност ще ви помогне и да се видите отстрани. Да осъзнаете, къде грешите. Марс през втората половина от месеца се движи в Телец и ще ви зареди с огромно количество енергия, снемайки от плещите ви товара на нервното напрежение, което ви беше стоварил в последно време. Ще си отдъхнете.

ЛЪВ

Израстване в професионалната сфера

Февруари ви радва с време за стабилизация, успокоение и достатъчно възможности да си стъпите на краката. Движението на Венера в Козирог е причина повечето от вас да се замислят за сериозна промяна в навиците си, в начина си на хранене и дори някои да започнат посещение на спортни мероприятия, ако към момента не спортуват. Слънцето през по-голямата част от месеца гостува във Водолей, озарявайки ви с добри възможности в сферата на деловите контакти, общуването и комуникациите. Марс навлиза в Телец през втората половина от месеца, за да активира амбициите ви в професионалната сфера. Там ви чака израстване.

ДЕВА

Любов и свежест

Вие се намирате в прекрасен етап. Движението на Венера в Козирог ви въздейства благотворно и вдъхновяващо. Мнозина ще изживеят месеца на любовта в нова връзка, чрез нови познати и с нови усещания тъкмо в сферата на любовния си живот. Отпуснете се и си позволете да се насладите на момента. Ако сте обвързани, със сигурност ще преоткриете нещо ново в половинката си и ще започнете начало на по-добър етап заедно. През втората половина от месеца Марс навлиза в Телец и пъзелът се подрежда повече от перфектно. Жизненост, тонус, възможности и шансове са на пътя ви. Грабнете ги и позволете на промяната да се случи в живота ви.

ВЕЗНИ

Повече време вкъщи

През февруари вие сте по-скоро тихи, смирени и стаени в своята собствена душевност. Не пускате никого близо до себе си, въпреки че горите от желание да споделите мислите и чувствата си. Движението на Венера в Козирог ще ви направи потайни и ще иска от вас малко повече емоционална почивка. Стига толкова шумни забавления и компании, стига смях и развлечения. Време е да се прибирате по-рано вкъщи, да обърнете повече внимание на близките и семейството си. Сега е идеалният момент за започване на ремонт вкъщи или направата на инвестиция в недвижимо имущество.

СКОРПИОН

Амбиции и смелост

Очаква ви доста приятен и разнообразен месец. През първата му половина, когато Марс все още се движи в Овен силата е на ваша страна. Вие сте жизнени, енергични и доста продуктивни. Използвайте времето до 15 февруари за поставяне на цели, за съсредоточаване и гонене на амбиции. През втората половина от месеца бъдете внимателни да не влезете в сериозни пререкания с половинката заради разногласия и противоположни гледни точки. През целия месец сте изключително контактни и лесно завързвате нови запознанства. Това ще е и причината да си навлечете ревността на половинката.

СТРЕЛЕЦ

Работа, пари, любов

През февруари ви очаква една-единствена ясна тенденция, която ще започне още в началото на месеца и ще продължи през всичките му дни. Това е заздравяването на финансовото ви състояние и стабилизацията в това отношение. Движението на Венера в Козирог през сектора от хороскопа ви, който отговаря за парите и имуществените придобивки, е повод да се чувствате сигурни в себе си и в доходите си. Да получите заслужено повишение или да стартирате идеи за бизнес, които ще се окажат плодотворни. Няма да ви липсват нито пари, нито любов през февруари. Работа също ще имате много, особено през втората половина от месеца. Затова се подгответе и запретнете ръкави.

КОЗИРОГ

Нова посока

Февруари предстои да бъде един от щастливите ви месеци в годината. Венера ви идва на гости и през всичките февруарски дни ще се движи във вашия знак, обсипвайки ви с благоприятна енергия, любов и тенденции да се заемете с нещо ново и доходоносно. Започвате нов етап. Сега можете да поемете по нова посока и да стартирате нещо важно в професионален или личен план. Да смените работата си за по-добре платена или да намерите своята желана половинка, ако сте самотни. Обвързаните могат да стартират общ бизнес със своята половинка, което ще заздрави и връзката им. Но все пак внимавайте, вие сте твърде всеотдайни в сферата на кариерата. Да не се окаже, че изнасяте и работата на любимия си човек, а той да си почива на ваш гръб…

ВОДОЛЕЙ

Допълнителна работа

През по-голямата част от месец февруари сте твърде емоционални. Поставяте в центъра на света своите си интереси, без да се съобразявате с чуждото мнение. Донякъде това е добре, но стига да не се самозабравяте и все пак да имате нужното коректно чувство за самосъзнанеие. Що се отнася до работата, месецът е наситен с възможности да стартирате нова дейност, паралелно с това, което правите в момента. Не е подходящ за сменяне на работата из основи, но ви позволява да се заемете с допълнителни задължения, които в един по-късен етап ще генерират нелоши приходи.

РИБИ

Магнетизъм

Вие също се радвате на един доста благоприятен и хармоничен месец. Движението на Венера в Козирог е причина да предизвиквате възхищение в очите на хората, с които се движите и общувате. Много от вас, които се занимават с бизнес и търговия, ще успеят да подобрят своето финансово състояние чрез разговори и добри договори за себе си. В сферата на любовта също ви чака разцвет. И обвързаните, и необвързаните имат шанс да стартират нов етап в живота си – всеки според своите собствени предпочитания. Меркурий също навлиза във вашия знак. Ще ви помогне да бъдете по-общителни, контактни и магнетични. Ще говорите повече и ще привличате повече към себе си.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

1 февруари. Празнувате на първата февруарска дата! Това е ден, който е отреден за хора-водачи. Ето защо вашето желание е да бъдете лидери навсякъде, където можете. Понякога прекалявате с тази своя мания за величие, но именно това ви прави толкова симпатични и обичани. Често показвате високо самочувствие. Постарайте се с времето да добиете и по-голямо покритие за тази своя черта. И вие, както всички хора, допускате грешки, но никога не признавате за тях и имате таланта да изкарвате другите виновни. Трупате излишна карма така. По-добре е да излезете смело и да признаете прегрешенията си. В любовта сте прекалено прибързани, ревниви и избухливи. Но и доста обичливи и умеете да направите човека до себе си щастлив.

Навлизате в прекрасна година на стабилност, любов и добри взаимоотношения. Вие не бива да сте толкова активни, колкото бяхте досега, а е нужно да обърнете внимание на детайлите в живота си и сложите ред там, където той липсва. Мнозина ще сключат брак през тази година. Направете го с увереност и ще видите, колко щастливи ще се почувствате.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с гърлото, сливиците и носа.

2 февруари. Вие сте симпатични, плахи и нерешителни натури. Вашата чувствителност е силно изразена и често се превръща в повод да бъдете особено нерешителни. Все чакате удобния момент да направите нещо. Но защо ли той все не идва? Причината се крие единствено във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, ще бъдете отбутвани и пререждани. Не свиквайте да живеете на готово, защото един ден ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Също така, това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

3 февруари. Вие сте дружелюбни и усмихнати хора. Перманентното ви добро настроение и оптимизмът, с който посрещате всяка неволя, са заразителни и за останалите. Вие сте позитивни и градивни личности, една желана компания, която винаги изслушва и никога не натоварва с присъствието си. Понякога обаче не попадате на точните хора. Ето от какво трябва да се пазите в живота – от лицемерието и използвачеството, което ви дебне на всяко ъгълче.

Навлизате в година на материална стабилност и финансова сигурност. Работете усърдно и вашите усилия ще бъдат възнаградени. Важно е да не оставате без работа през следващите 12 месеца, за да не бъдете трайно безработни в идните 9 години. Вземайте паричен заем, само ако сте сигурни, че ще го върнете до Нова година.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете зъбите и кожата.

4 февруари. Сами сте си избрали да се родите на 4 февруари, но това в никакъв случай не ви прави богопомазани. По-скоро обратното. В минало превъплъщение сте прегрешили нещо и сега идва времето да си заплатите за греховете. Ето защо често се случва така, че все пред вас да падат най-големите бариери, все вашите трудности да са най-непреодолими. Задачата ви е да не се оплаквате, а да се срещате лице в лице с всяка трудност с цел нейното преодоляване. Иначе сте хора, които имат бистър ум и невероятни идеи. Ако ги превърнете в реалност, можете да спечелите много пари.

Навлизате в емоционална и завършваща година, през която можете да сложите край на доста недовършени в миналото дела. Подгответе се за едно ново начало точно след дванайсет месеца, но дотогава – разчистете пътя, като се отърсите от старите неща около себе си.

Здраве: Възможно е често главоболие и проблеми с очите и зъбите. Инфекции също са често възможни.

5 февруари. Вечно променливи, обожавате новостите, световете, изпълнени с приключения и нестандартни изживявания. Внимавайте, отдавайте повече време и внимание на значимите неща от живота да не се окаже някой ден, че сте живeли повърхностно. Проблемите си създавате сами, но лесно се измъквате и справяте с тях. Познавате дълбините на човешката психология и затова често влизате под кожата на другите хора. Не злоупотребявайте с това ваше качество.

Навлизате в година на ново и успешно начало. Можете да го положите още само след като сте сигурни, че сте направили стабилни предварителни планове. С каквото се захванете през тази година, ще го вършите в следващите девет.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето заради вечното бързане, гонене на срокове и недостиг на време. Хранете се здравословно.

6 февруари. Родени сте на хубава дата – 6 февруари. Вие сте уравновесени и последователни представители на знака Водоелй. Знаете, какво точно искате. Ето защо и успявате да го постигнете. На моменти сте нетърпеливи и изпреварвате обстоятелствата. Това е причината успехите ви да бъдат временни. Направете така, че те да са постоянни. Вие сте от хората, за които е важно, също така, да имат семейство и уютен дом. Стремете се към тези изконни ценности, за д а ги постигнете бързо в живота си.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, през която ще бъде добре, ако не противодействате на съдбата си, а се съобразите с нейните желания. Оставете се на течението, защото само то ще ви отведе в най-правилната посока. Промените, които ще се случат с вас, без да ги предизвиквате, са за добро. Онези, които сами предизвикате, ще са за лошо, така че ги ограничете.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

7 февруари. Вие имате късмета да не срещате големи трудности в живота си и често да постигате целите си с малко усилия. Мисията ви в този живот обаче е много сериозна – от голямо значение е да се образовате до най-висока степен и да преподавате своите знания на другите хора. Още от малки обичате да четете и страстта ви към новото е силно изразена. Не обичате да вървите по отъпканите пътеки на живота, а сами искате да прокарате пътища. В любовта ще сте най-щастливи, ако срещнете своята духовна половинка. Затова не бързайте да сключвате брак, докато интуитивно не почувствате, че е дошло време за това.

Пожелайте си нещо хубаво, защото навлизате в прекрасна година, която ще ви озари с позитивна енергия и много благоприятни емоции. Това ще е най-хубавата ви година, сравнена с последните няколко. Отпуснете се и грабете от живота с пълни шепи. Ще смените средата си на живот и се пазете да не попаднете в лапите на недоброжелатели, които да ви съсипят. Бъдете разумни.

Здраве: Очаква ви крепко и непоклатимо здраве, ако живеете сред хора, които ви подкрепят и обичат.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *