19 четения

Отчетът на кмета на Велико Търново: „Последната година реализирахме проекти за 30 млн., през тази ще имаме за още 20 млн. лв.”

Два музея, конгресен център, мост, пътен възел и улични ремонти получават финансиране

ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е РЕАЛИЗИРАЛО 11 ПРОЕКТА НА ОБЩА СТОЙНОСТ 30,4 МЛН. ЛВ. ЗА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА, СОЧИ ОТЧЕТЪТ ПО УПРАВЛЕНСКАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА ДАНИЕЛ ПАНОВ. 941 хил. лв. от тези пари представляват собствени средства на община Велико Търново, а останалото идва от различни програми. Най-стойностната от тях е с бюджет от 11 млн. лв. и обхвана пълен ремонт на улици в Старо Търново.

Поток от инвестиции в публична инфраструктура очаква великотърновци и през настоящата 2019 г. Над 10 проекта ще бъдат реализирани в последната година от мандата на Даниел Панов. Близо 10 млн. ще дойдат в града за изграждането на голям конгресен център в Старото военно училище с огромен паркинг към него.

НАЙ-НАКРАЯ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ И ПАРИ ПО ПРОЕКТА СИ ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ и да въведе електробуси.

Част от милионите, привлечени под формата на проекти, отиват и за изграждането на нов музей, който ще е над мултимедийния посетителски център, известен и като „Музеят на силиконовите фигури“. Значителни средства отделя общината и за разширение на музея „Възраждане и Учредително събрание”. Жителите и гостите на града с нетърпение очакват и над 5,5 млн. за реконструкция на входно-изходните артерии от север и изток на Велико Търново, направата на нов мост под Царевец и два пътни възела. За тези средства общината кандидатства съвместно по интеграционен проект с румънци, който е одобрен на крайна фаза преди подписването на същинския договор.

Стилян НАЙДЕНОВ

5 коментара за “Отчетът на кмета на Велико Търново: „Последната година реализирахме проекти за 30 млн., през тази ще имаме за още 20 млн. лв.”

 • 20.02.2019 в 13:05
  Permalink

  Лелее що пара се лее тука без да усети обикновенния човечец, но нека има ! Колкото до паркинга за тоя прословут конгресен център, трябва да е на 100% подземен, а не да изяжда от мястото за някогашния ни център и изобщо цялата площ под земята трябва да е паркинг, определено има нужда града ни от това .

  Отговор
 • 20.02.2019 в 13:22
  Permalink

  Кел файда,както се казва,като целия град представлява една отвратително мръсна кочина.толкова пепеляци надали има някъде другаде в Европа

  Отговор
 • 20.02.2019 в 15:23
  Permalink

  Г-н Панов, не ви ли е срам – разходете се в прашния ни град,без нормален тротоар от 100 метра, без нормален път, без нормални маркировки, без нормална новопостроена сграда – разрешителните са на килограм, и този Станимир, който прави настилката пред зала ДКС Васил Левски, блока на игрището на ПМГ „Васил Друмев“, и червения китайски „мрамор“ – пред Царевец – да отиде и да си види труда сега – Вие, Вие г-н Панов давате разрешителните на тях, нашия Градоначалник. Народа да знаете ще откачи и изведнъж ще излезне и ще търси мъст,….ще се разболеем, няма да ни пука, ще помним кой ни подреди, дори и да изчезнете като депутат ….ще помним и хората Вас ще съдят. Как не Ви е срам Ви питам?

  Отговор
 • 20.02.2019 в 15:41
  Permalink

  11 милиона за пълен ремонт на улици в Старият град, а ?!? След леката зима въпросните ремонтирани улици вече са за….ремонт…Липсващи павета, пръснати циментови фуги между калдъръма, хлътнали настилки заради тотална липса на отводняване, новоизградени улични участъци из Варуша на мястото на кални коловози даже комично нямат предвидено улично осветление и тънат в мрак…разлетели се нови тротоари, „калдъръм“ от пясъчник, който вече се рони и троши…мога да изброявам до утре………та значи 11 милиона!!! Някой не си е взел поука от ремонта на площада пред Царевец и контрола определено куца…Вижда се с просто око при една разходка в „обновените“ улици…А поредното милионно недоносче, пардон конгресно центърче в старото военно, въобще не желая и да коментирам…Великотърновци искат ларго център, който винаги е липсвал на града ни а не поредни строителни безумия изяждащи и без друго малкото останали парцели…

  Отговор
 • 20.02.2019 в 15:48
  Permalink

  Интересна е историята на т.н. разширение на Мултимедийният център. В сегашния музей не влизат чужденци, а само ученици от летните екскурзии и пенсионери от разни селски кооперации! Да не мислите, че някой се интересува от посещаемостта – не ,тука става дума за пари, става дума за много пари, които ще отидат в нечии джобове свързани с някой местни управляващи . За да стане това – ще трябва да се освободи сградата на администрацията на регионалния музей- т.е. служителите ще бъдат наблъскани из другите музейни обекти, а там ще се разгърне мащабния проект. Ще се получи нещо като ремонтите на Варуша и не само!
  Да живее бутафорията!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *