Шеф-готвачът от Елена Мартин Трухчев очарова с оригинална вечеря в „Черешката на тортата“

Еленчанинът Мартин Трухчев, който бе петият финалист в първия сезон на Hell’s Kitchen Bulgaria, направи впечатляващо представяне в предаването по Нова тв „Черешката на тортата“. Той бе първият домакин за седмицата и посрещна колегите си от риалити формата – Дани Спартак, Светла, Нина и Габриела. Младият кулинар, който е и общински съветник в балканското градче, заложи на ястия от традиционната българска кухня, сготвени, поднесени и презентирани по иновативен начин. Гозбите на Мартин похвали и шеф Иван Манчев.

Нашенецът се бе постарал да готви предимно с продукти, произведени в Еленския балкан. А именно домашно сирене, мляко, манатарки, орехи и т.н. Пресните плодове и зеленчуци пък си набави от малко пазарче, като старателно избира всеки един от тях.

Менюто, което подготви, отразяваше неговия характерен кулинарен почерк. Салатата съдържаше бейби спанак и синя слива, завита във филе „Елена”, като комплимент към гостите пък поднесе катък върху пърленка с праз, а за предястие направи качамак с рагу от манатарки и еленски бут. Заложи на рецептата пълнени кюфтаци с боб и еленски бут за основното ястие, а идеята му бе определена от останалите участници в предаването като гениална. Десертът, който направи, бе от печени ябълки със сушени плодове, ядки, мед, канела и сладолед. Дори самият сладолед също бе негово дело, а не закупен от магазин.

Изненадата на вечерта пък бе поздрав от танцов и музикален състав от Елена. Гостите се присъединиха към хорото като чудесен завършек на гостуването в дома на Мартин.

Дани Спартак, Светла, Нина и Габриела не пестиха комплименти и ласкави думи за представянето на еленчанина. „Има много хъс в него, не само в кухнята, но и в живота“, бе един от многобройните положителни коментари от колегите му. В крайна сметка те оцениха вечерята на Мартин с максималната оценка от 40 точки.

Младият кулинар е и републикански и балкански абсолютен шампион по културизъм в категория мъжка физика. След участието си в Hell’s Kitchen Bulgaria продължава да спортува активно, да поддържа отлична форма и да изготвя тренировъчни режими.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *