61 четения

ТРЯВНА СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Трявна  отбелязва 146  години от  обесването на Aпостола  на свободата  Васил Левски.

Името на Васил Левски е било и ще бъде символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ. Мечтата му? Чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание.

Паметният  ден  започна   с панихида   за  Левски – йеродякон Игнатий,  която бе отслужена в храм „Свети Георги“, където Апостола е пял при някои от идванията си в Трявна.

Слово за героичния подвиг и делото на Апостола пред  барелефа на Левски изнесе кметът Дончо Захариев. Думите му вдъхновиха и развълнуваха всички присъстващи.  Той призова да се обединим,  да съхраним  всичко българско, да загърбим злободневието, за да изграждаме чистата и свята република, която ни завеща Левски.

Ученици от  СУ „Петко Р.Славейков“ припомниха с рецитал и песен  живота и делото  на Апостола.  Членове  на  Регионален  клуб“ Капитан дядо Никола“към НД“ Традиция“ отдадоха военни  почести.

              

В  знак на признателност към безсмъртното дело  на Апостола  на Българската свобода  венци и цветя пред барелефа на Васил Левски поднесоха  кметът  Дончо Захариев,  заместник -областният управител Мария Пенева, председателят  на Общински съвет -Трявна Силвия Кръстева , представители на образователни и държавни институции,  жители и гости на града.

                 

                  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!