6 четения

Заседава Общото събрание на Асоциацията по ВиК

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА НОВАТА АСОЦИАЦИЯ ПО ВИК СЕ ПРОВЕДЕ ВЧЕРА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ. Структурата, в която влизат всички общини и държавата, се обслужва от „Водоснабдяване и канализация Йовковци – ООД” – Велико Търново. Срещата премина под ръководството на областния управител проф. д-р Любомира Попова, която е и председател на асоциацията.

Общото събрание прие отчета за изпълнение на бюджета на Асоциацията по ВиК за 2018 г., след което пристъпи към обсъждане и гласуване на бюджета за 2019 г. Вноската на държавата за сметка на бюджета на МРРБ за 2019 г. остава непроменена и ще бъде 35% – 15 000 лв.

Вноските на десетте общини остават същите като през 2018 г., като те са процентното съотношение на гласовете им.

Общото събрание съгласува и план за опазване на околната среда, включително и план за собствен мониторинг в съответствие с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води, както и програма за управление на отпадъците. По време на заседанието бе одобрено и предложение на подробна инвестиционна програма за инвестиции в активи – ВиК системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост през 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!