96 четения

Прогноза за времето през периода 22 – 28 февруари 2019 г.

В петък ще има значителна  облачност. Преди обяд се очакват превалявания от дъжд в северозападните райони на Северна България, около обяд и след обяд и в централните части на Северна България. Вечерта през нощта срещу събота дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка. Преди обяд  и около обяд ще духа слаб  до  умерен вятър от северозапад. Късно след обяд и вечерта вятърът ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 2° и  5°. Максималните температури ще бъдат  между 7° и 10°.  

 

В събота преди обяд валежите ще спират и късно след обяд и вечерта облачността ще се разкъса. Ще бъде студено и ветровито с умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и  минус 4°. Максималните температури ще бъдат  между минус 3° и 0°.  

В неделя и понеделник облачността ще се променя динамично, на  моменти ще бъде до значителна. Ще духа слаб вятър, в неделя от североизток, в понеделник – от западната четвърт. Минималните температури в неделя ще бъдат между минус 10° и минус 5°, в понеделник – между минус 6° и минус 3°. Максималните температури в неделя  и понеделник ще бъдат  между минус 2° и 1°.

Във вторник и сряда ще има значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Очаква се затопляне. Минималните температури ще  във вторник ще бъдат между минус 4° и  минус 1°, в сряда – между минус 1° и 2°. Максималните температури във вторник ще бъдат  между 4° и 7°, в сряда -. между 6° и 9°.

В четвъртък облачността ще намалее, след обяд и вечерта до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури ще бъдат  между  8° и 11°.  

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 2°, през деня бързо ще се понижават.

В събота ще бъде облачно, преди обяд с превалявания от сняг. Ще духа   умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около  минус 5°.

В  неделя и понеделник облачността ще се променя динамично, на моменти ще бъде  значителна. Ще духа  умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  в неделя ще бъдат около минус 8°,  в понеделник ще се повишават до около минус 3°.

Във вторник и сряда ще има значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа  умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 2°.

В четвъртък облачността ще намалее, след обяд и вечерта до незначителна. Ще духа  умерен  вятър от запад-северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 4°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м  с около 4°- 6°.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!