15 четения

Свищов и Зимнич ще реализират общ проект за 989 000 евро

В Свищов се проведе встъпителна пресконференция по проект „Единни стандарти, повишена координация – обща сигурност“ по договор за безвъзмездна финансова помощ, финансиран по програма INTERREG V-A ROMANIA-BULGARIA на обща стойност 989 405 евро. Срокът за изпълнение е 24 месеца, а бенефициенти са общините Свищов и Зимнич.

Проектът има за цел да обхване всички жители в района на програмата и да създаде мерки за защита в областта от наводненията, опазване на горите, земетресенията и други бедствия, при които хората да бъдат подпомогнати от кризисен център.

Населението, което ще се възползва от мерките за защита на проекта, е около 65 000 жители. Чрез проекта ще се създаде съвместно партньорство и ще се извършва обмяна на опит в областта на съвместното ранно предупреждение, както и реагиране при извънредни ситуации.

Проектът ще включва още изготвяне на планове за действие и устойчивост при бедствия, както и кампании за повишаване на осведомеността за трансграничното население относно опасностите и смекчаване на риска от кризисни ситуации.

Предвижда се и създаване на два напълно оборудвани кризисни центъра в с. Овча могила и гр. Зимнич, както и конкретизиране на мерки за предотвратяване на наводнения, пожари и други бедствия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!