16 четения

Цял нов отбор картотекира „Локомотив“ за пролетния полусезон във Втора лига

Стартът е в събота срещу последния „Добруджа“ в Добрич

С нов старши треньор и дванадесет попълнения ще стартира в пролетния дял от шампионата „Локомотив“. Дали обаче горнооряховчани ще са по-силен отбор от есента предстои да видим в предстоящите мачове. Ако се вгледаме в резултатите от контролните срещи, въпросителните са доста.

Красимир Мечев бе обявен за наставник на тима още в началото на декември, така че имаше почти три месеца да направи селекция и да проведе подготовка.

Христиaн Славов от „Калиакра“, Михаил Минков от „Добруджа“, Атанас Фиданин и Иван Колев от „Ботев“ (Враца), Александър Попов от „Черноморец“ (Балчик), Жак Пехливанов от ОФК „Несебър“, Тони Иванов, Александър Златков и Филип Ангелов от „Славия“, завърналият се от ФК „Севлиево“ Максимилиян Велков, Стивън Славков от „Локомотив” (Пловдив), както и Георги Чукалов от „Арда“ получиха договори от ръководството и попълниха тимовия лист до 27 футболисти. Сред тях са и двама юноши на клуба – Тодор Бакърджиев и Станимир Андреев. Като цяло бяха запазени и важните играчи от есента, така че Красимир Мечев не би могъл да се оплаче от липса на конкуренция в състава. Със сигурност липсва контузеният трайно Ивайло Тодоров, но едва ли само неговото отсъствие повлия върху резултатите в контролите, в които тимът не бе убедителен.

Със сигурност битката за оцеляване напролет ще е много сериозна. Локомотивци са девети с 20 точки, с пет повече от предпоследния „Кариана“ и с десет от последния „Добруджа“.

И двата тима обаче се готвят да се измъкнат от зоната на изпадащите, а едва ли „Локо“ (София), „Лудогорец 2“, „Струмска слава“, „Ботев“ (Гълъбово) и „Пирин“ (Благоевград), които също са след горнооряховчани в подреждането, биха искали да се настанят там.

Първенството на Втора професионална лига се подновява на 22 февруари. „Железничарите“ играят на следващият ден – 23 февруари, като гости на „Добруджа“ в Добрич. Първото пролетно домакинство на „Локомотив“ е на 4 март (понеделник) от 15:00 часа и ще бъде предавано пряко по „Диема спорт“. На 9 март (събота) от 15:30 часа горнооряховчани излизат на ОФК „Поморие“, а на 18 март (понеделник) от 17:30 часа домакинстват на „Арда“ (Кърджали), като и тази среща ще се излъчва пряко по „Диема спорт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *