52 четения

Зов за помощ. 17-годишен младеж се нуждае от финансова помощ за скъпоструващо лечение

Единадесетокласникът от Павликени Александър Маринов се бори с автоимунното заболяване гломерулонефрит, което атакува бъбреците му. Диагнозата е поставена преди година, след продължително лутане по лекари. С молба за помощ към „Борба“ се обърна майката на Александър – Маргарита Маринова.

„Сама съм, няма откъде да намеря пари за лечението на детето ми. Моля всеки, който има възможност да дари сума за терапията му. Ако лечението у нас даваше надежда, щяхме да го провеждаме тук и да не се стига до дарителска кампания, но сега, като виждаме резултата от работата на лекарите в Турция, би било грехота да прекъснем вливанията. Не се полага финансова помощ от държавата и фонда за лечение на деца в чужбина, тъй като Турция не е членка на Европейския съюз“, заяви отчаяната жена.

Маргарита обясни, че всяко ходене на Александър в южната ни съседка преминава първо с изследвания, а от резултатите зависи дали ще бъдат назначени вливания. Те възлизат на 3000 лв. Следващата дата, на която 17-годишният младеж трябва да се яви за терапия е 11 март, а семейството не разполага с нужната сума.

Затова то е открило дарителска сметка, има PayPal, профил в платформата Helpkarma, а кутии за дарения са поставени в обекти в Павликени, Велико Търново, Свищов.

Маргарита допълни, че предстои тежка битка за здравето на Александър, но вярва, че с помощта на добри хора, ще спечелят войната с болестта.

Можете да дарите сума на:

PayPal: [email protected]

IBAN BGN – BG29STSA93000025134111

IBAN EUR – BG49STSA93000025134139

IBAN USD – BG32STSA93000025134154

Титуляр – Александър Петев Маринов

Клон – гр. Павликени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!