77 четения

Дерматологът доц. д-р Георги Пехливанов с прегледи във В. Търново на 23 февруари

Столичният дерматолог доц. д-р Георги Пехливанов стана част от екипа на „ДКЦ – 1 Велико Търново” ЕООД. Като гост-специалист на ЛЗ, той ще преглежда, лекува и консултира пациенти с проблеми в областта на общата клинична дерматология и венерология след предварително записване на тел. 062/62 19 60.
Медицината е неизменна част от живота на доц. д-р Георги Пехливанов вече близо четири десетилетия. Благодарение на лекарската професия той успява да помогне пряко на безкрайно много болни.
Не малък е приносът му и като доцент към Катедрата по дерматология и венерология на МУ – София за повишаване квалификацията и компетенциите на десетки свои колеги на научно ниво.
Отличната му многоезична подготовка /владее немски, английски, френски и руски език/ и факта, че сам не спира да учи и да се развива го нареждат сред водещите и безспорни авторитети в медицинските среди у нас, а и извън пределите на родината ни.
Важни акценти от биографията на доц. д-р Георги Пехливанов:
• Доц. д-р Георги Пехливанов завършва медицина през 1979 г. в София. Придобива специалност дерматология и венерология през 1984 г. Специализирал е в Грац, Будапеща и Париж.
• Работил е 38 години в Университетската Кожна клиника към Александровска болница. Последните 15 години е работил като началник на отделение към клиниката. От 2011 г. е Доцент към Катедрата по дерматология и венерология при МУ – София.
• Член на БДД /Българското дерматологично дружество/, на Съюза на учените в България и на EADV /European Academy of Dermatology and Venereology /.
• Автор или съавтор на над 100 научни публикации и 5 учебника. Автор на 2 монографии. Участник в повече от 60 международни форума.
• От 2007 г. насам организира и открива най-престижния научно-практически форум в областта на дерматологията и венерологията у нас – Национална научно-практическа конференция „ПРОЛЕТНИ ВАРНЕНСКИ ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ДНИ”. Националната конференция дава възможност на всички български лекари да участват активно в развитието на дерматологията, венерологията и естетичната медицина в България, както и да обменят опит с водещи световни специалисти. Основател и председател е на Сдружение „Национално дерматологично дружество”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!