32 четения

Роланд Блумайер от Съвета на Европа хареса свършеното по проекта „Джъстром“

Директорът на ОДМВР – В. Търново, старши комисар Димитър Машов, началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ главен инспектор Йосиф Павлов и старши инспектор Симеон Трифонов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново, се срещнаха срещнаха на 20 февруари с Роланд Блумайер, представител на Съвета на Европа във връзка с проекта „Джъстром“, националния координатор на проекта Диляна Гитева и представители на екипа за В. Търново.

На срещата бяха обсъдени проблемите при работа с малцинствените групи, конкретни възможности за съвместна работа, обмяна на опит, превенция и повишаване на информираността по отношение на дискриминацията на ромските жени, осигуряване на достъп до правни услуги.

Гостите проявиха интерес най-вече към случаите, за които ромските жени търсят съдействие от полицията, кога най-често се налага намесата на униформените и как се избира кои полицейски служители да преминат обучение за работа с граждани от малцинствата.

Домакините обясниха, че поради спецификата на населението в област В. Търново всички полицейски служители, които работят на терен, преминават такова обучение. Благодарение на доброто взаимодействие с представителите на неправителствените организации, до момента на територията на ОДМВР – В. Търново, не е допуснато напрежение на етническа основа.

2 коментара за “Роланд Блумайер от Съвета на Европа хареса свършеното по проекта „Джъстром“

 • 21.02.2019 в 13:07
  Permalink

  Трябва да се види тези, които извършват престъпления, защо са стигнали до това, според мен ниската култура, бездействието и мързела са в основата. Според мен ,тези хора трябва да се обучават и карат да работят, така няма да имат нужда да крадат.

  Отговор
 • 22.02.2019 в 23:02
  Permalink

  С тая крадлива и корумпирана полиция толкова все пак тук е измислена таксата спокойствие от която се възползват много дилъри.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!