14 четения

Баскетболни клубове призовават за приятелство в името на играта

Горнооряховският „Локомотив“ и габровският „Чардафон“ стартират съвместна инициатива „В името на играта да бъдем приятели“. Ръководствата им предлагат да бъде установено дълготрайно сътрудничество и взаимопомощ между клубовете, както и стремеж за изграждане и възпитаване във всички онези ценности, които човек открива в приятелството, в упоритата тренировъчна работа и в играта баскетбол. Идеята се заражда спонтанно вследствие на трудностите, които треньорите срещат в ежедневната си работа, състезателния процес и с оглед на нажежените страсти между част от клубовете и ексцесиите по трибуните, особено в Националната лига.

Основната идея е младите спортисти и техните треньори да дадат пример, че борбата и надпреварата на терена трябва да е в духа на феърплея, да възпитава взаимно уважение, коректност и честност.

Този апел се отправя и към публиката, която е до голяма степен и решаващ фактор в крайния резултат, но често се стига и до опорочаване на играта.

Първата проява, с която ще се даде старт на начинанието, е срещата между отборите инициатори „Локомотив“ и „Чардафон Орловец” на 17 март (събота) от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Петров“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!