Слънчеви прозорци вещаят края на ерата на слънчевите батерии

Слънцето вероятно е най-добрият източник на възобновяема енергия, а слънчевите панели са инструментите, предназначени да я извличат за всекидневните ни нужди. Водени от идеята, че слънчевата енергия не се използва в пълния й потенциал, инженери от „Солар Уиндоу“ са се устремили към промяна, съобщава сайтът Ред ферит.
Идеята зад слънчевите прозорци е цели сгради да бъдат трансформирани във вертикални генератори, чието захранване никога не се изчерпва. Идеята е доста впечатляваща и може съществено да промени начина, по който генерираме енергия.
Повечето високи сгради са снабдени със стъклени прозорци. Ако се оборудват със соларни прозорци обаче, въпросните сгради ще могат да се възползват от цялата светлина, отделена от слънцето през деня.
Според инженерите от „Солар Уиндоу“ технологията ще превъзхожда 50-кратно представянето на слънчевите панели на покрива, ако се добави към 50-етажна сграда.
Няколко високи сгради в Съединените щати вече са оборудвани със слънчеви прозорци, като се очаква в бъдеще броят им да се увеличи.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.