20 четения

Красимир Мечев се цели в пето-шесто място във Втора лига

Място в първата осмица на Втора лига на края на сезона ще е добър резултат за „Локомотив“ смята президентът на клуба Георги Бижев. Шефът на „железничарите“ и старши треньорът Красимир Мечев говориха за подготовката и целите на тима в края на миналата седмица.

„Дали сме пълен картбланш на треньорите да направят селекцията, която смятат за нужна. Всички набелязани футболисти – освен тези с отбори в „А” група, бяха привлечени. Вярвам на целия треньорски щаб и съм сигурен, че ще се справят с предизвикателството. Разбира се, разчитаме на подкрепата на нашата легендарна публика, която е до своя любим отбор дори в най-трудните моменти. Целта ни е да изградим конкурентен отбор, който да прави добри мачове и да радва феновете. Класиране в първата осмица мисля ще бъде добър резултат за нас”, коментира общинският съветник и шеф на „Локомотив“.

Старши треньорът Красимир Мечев си поставя още по-високи цели. „Програмата максимум за „Локомотив” през пролетта ще е петото място във Втора лига, шестото е реално, а седмото – компромис. Петото място изглежда твърде амбициозно, но ако нямаме висока цел за преследване, няма смисъл да се състезаваме. Без мобилизираща цел просто тъпчем на едно място. Така че тръгваме с амбиция, надявам се да израстваме и да ставаме по-добри”, заяви той, обяснявайки, че без високи цели няма развитие.

По неговите думи отборът е направил много добра подготовка, наситена с мачове, а футболистите физически са напълно готови за срещите от първенството.

„В игрови план има какво да се желае, но се надявам, че ще градим по време на сезона. Отборът претърпя голяма промяна по време на зимната пауза. Дойдоха много нови момчета и трябваше да се напаснат един към друг в кратки срокове. Това става най-добре в мачове. Имахме и проблеми. Трима основни играчи бяха контузени и не успяха да се включат пълноценно. Харизанов и Фиданин сега започват да тренират интензивно. Красен Трифонов е в процес на възстановяване и също не можа да се включи на 100%. Чукалов се присъедини в края и на практика не участва в подготовката. Играхме на приливи и отливи в контролите, но това е нормално за подготвителен период и с оглед натоварванията. Хубавото е, че в отбора има добро настроение и колективизъм. Надявам се в първите 4 кръга, когато имаме много трудна програма, да извлечем максимума от срещите си и след това момчетата да се отпуснат, да заиграят по-спокойно и да разкрият потенциала си“, каза още Краси Мечев. По неговите думи според възможностите и бюджета е избрано най-доброто при селекцията, като играчите наистина имат потенциал. Според старши треньора „Локомотив“ вероятно е най-младият отбор в групата и ще излиза на терена с по 4-5 юноши в основния състав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!