8 четения

Младежи от областта участваха в Зимния университет на МГЕРБ

Четирима младежи от област Велико Търново участваха в десетото издание на националния Зимен университет на МГЕРБ, който през почивните дни се проведе в гр. Сандански. Заедно с регионалния координатор на структурата Георги Недев във форума участие взеха великотърновците Биляна Първанова и Даниел Дончев, както и Дилян Димитров от Свищов. Част от Зимния университет бе също и народния представител и член на НИС на МГЕРБ Станислава Стоянова.

Общо над 140 младежи от цялата страна се включиха в събитието, което се организира с подкрепата на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“. Представителите на региона участваха активно в дискусиите, обсъждайки с лекторите вълнуващите ги теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с бъдещето на Европа и др.

Форумът бе открит от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в Народното събрание представлява великотърновския район. Цветан Цветанов призова младежите да бъдат активни при формирането на общественото мнение в съответните региони.

След приключването на форума областният координатор на МГЕРБ и общински съветник в старата столица Георги Недев коментира: „Не е страшно да си в политиката, ако си с чисто сърце и чисти помисли. Страшно е, ако си дезинформиран и се поддаваш на манипулации, страшно е, ако се занимаваш с политика, но не си преди всичко човек! Бъдещето е в нашите ръце и днес чертаем как ще се развива страната ни. Искам ние, младите хора, да избираме здравата работа и споделеността, пред омразата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!