215 четения

Световноизвестният масажист Марио Ел Хамули проведе мастър клас във Велико Търново

Известният преподавател за първи път гостува в България

23 професионални масажисти преминаха във Велико Търново обучение лично от основателя на Международната швейцарска академия по масаж Марио Ел Хамули. Известният преподавател с египетско потекло проведе двудневен мастър клас, в рамките на който повиши уменията и компетенциите на присъстващите, като ги запозна със спецификите на т.нар. фрийстайл масаж. Курсът бе в периода 23 – 24 февруари в спа центъра на търновката Петя Генова.

Популярният масажист за първи път идва у нас по покана на неговия колега от Самоводене Емил Елефтеров. Той заяви, че гостуването на известния обучител е особено значимо събитие за града и страната ни, предвид факта, че чужденецът е носител на две световни награди в бранша и има хиляди последователи. Неговият фрийстайл масаж е особено популярен в Русия.

Нашенецът сподели, че членува в групата на Марио Ел Хамули в социалната мрежа Фейсбук и така осъществил контакт с него.

„Обучението премина в три части. Първата обхващаше дълбокотъканни техники, втората ломи-ломи масаж, а третата комбинация от дълбокотъканни техники и ломи-ломи“, сподели Емил Елефтеров.

По думите му фрийстайл масажът е подходящ за спортисти, хора, които извършват тежък физически труд, работят изцяло в седнало положение, имат болки в кръста и гърба.

Самоводчанинът допълни, че от преминалите курса 8 души са представители на региона. Всички, които завършили обучението, получили сертификат от Международната швейцарска академия по масаж, който притежава и логото на Международната асоциация по масаж.

„Колкото повече техники и умения има масажистът, толкова по-лечебен е ефектът на масажа, който прави. Когато се съчетават различните похвати, клиентът ще чувства облекчение за по-дълго време. Разбира се, това не е панацея. Целта е да се направи необходимото, за да се предотврати хирургическа намеса“, коментира Емил Елефтеров.

По негови наблюдения хората, които търсят професионални масажи, най-често се оплакват от болки в областта на гръбначни стълб, таза и врата. Всичко това е свързано със застоялия живот или прекаленото натоварване.

Самоводчанинът допълни, че Марио Ел Хамули ще проведе у нас второ обучение за професионални масажисти. Курсът вероятно ще се състои през октомври.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *