47 четения

Ден на розовата фланелка в СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов

На 27.02.2019 г. отбелязваме Ден на розовата фланелка. Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Отбелязването на Деня ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

Ученици и учители от цялото училище бяха облечени в розово, носиха розови аксесоари, балони и лентички. Ученически съвет украсиха и разпространяваха материали и информация за инициативата.

По този повод екипът за подкрепа на личностното развитие на СУ „Димитър Благоев“ инициира поредица от срещи под надслов „Академия за родители“. В ТАЗИ ВРЪЗКА днес (27.02.2019 г.) от 17,30 ч сме поканили родители, с които да поговорим и да стигнем до съвместни решения за превенция на тормоза и насилието . Посланието ни към всички е – „Тормозът е представление с малко актьори и много публика – Не отминавай! Ти можеш да спреш тормоза в училище!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!