Културният стожер на общината Нелушка Миновска стана на 70 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Културният стожер на общината Нелушка Миновска стана на 70 г.

Публикувана на: 27.02.2019г. 903 прегледа

Културният стожер на община Полски Тръмбеш стана на 70 г. на 18 февруари. Когато се изрече думата „култура”, първият човек, за когото ще се сетим в града, е Нелушка Миновска. С нея са свързани всички култури прояви, фестивали и празници и въпреки възрастта си тя е енергична като на 20 г. и не спира да работи и да милее за читалищата и пенсионерските клубове, винаги готова да организира и помогне и винаги отворена за всяко културно начинание.

Началото на нейната кариера в културата започва през далечната 1970 г. с позицията на завеждащ културно-масовата работа в градското читалище. Малко по-късно става началник-отдел култура в общината, а няколко години след това длъжността и преминава в началник-отдел „Социална политика, образование и култура”, на която се и пенсионира.

Председател е на НЧ „Отец Паисий 1905” от 2006 г. и до днес и съвместява и още две председателства – на Общинския съюз на пенсионерите и на Общинския читалищен съюз. Нелушка е живата история на града и може спокойно да напише книга за културата на общината, за трудностите и неблагодарностите, но и за радостите в културната сфера. Пътят й невинаги е бил лек, но пък съвестта й е чиста и до днес, а уважението и респектът, с които се ползва, сами говорят за това.

Своя 70-годишен юбилей тя отпразнува с всички, които я обичат и уважават. Беше тържествено почетена от главния секретар на общината Снежанка Стефанова, председателя на Общинския съвет Маринета Кузманова и старши специалиста по образование Силвиана Димитрова, както и от всички читалищни и пенсионерски колективи.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!