Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Културният стожер на общината Нелушка Миновска стана на 70 г.

Културният стожер на община Полски Тръмбеш стана на 70 г. на 18 февруари. Когато се изрече думата „култура”, първият човек, за когото ще се сетим в града, е Нелушка Миновска. С нея са свързани всички култури прояви, фестивали и празници и въпреки възрастта си тя е енергична като на 20 г. и не спира да работи и да милее за читалищата и пенсионерските клубове, винаги готова да организира и помогне и винаги отворена за всяко културно начинание.

Началото на нейната кариера в културата започва през далечната 1970 г. с позицията на завеждащ културно-масовата работа в градското читалище. Малко по-късно става началник-отдел култура в общината, а няколко години след това длъжността и преминава в началник-отдел „Социална политика, образование и култура”, на която се и пенсионира.

Председател е на НЧ „Отец Паисий 1905” от 2006 г. и до днес и съвместява и още две председателства – на Общинския съюз на пенсионерите и на Общинския читалищен съюз. Нелушка е живата история на града и може спокойно да напише книга за културата на общината, за трудностите и неблагодарностите, но и за радостите в културната сфера. Пътят й невинаги е бил лек, но пък съвестта й е чиста и до днес, а уважението и респектът, с които се ползва, сами говорят за това.

Своя 70-годишен юбилей тя отпразнува с всички, които я обичат и уважават. Беше тържествено почетена от главния секретар на общината Снежанка Стефанова, председателя на Общинския съвет Маринета Кузманова и старши специалиста по образование Силвиана Димитрова, както и от всички читалищни и пенсионерски колективи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *