134 четения

Номинираха учителката Мариана Пенчева за „Жена на десетилетието“

Благодетелката от Велико Търново Мариана Пенчева, която преди повече от 5 години взе под крилото си 9 деца в неравностойно положение, след като пансионът, в който живееха, затвори врати, е номинирана за приза „Жена на десетилетието“. Номинацията й идва от платформата woman.bg, след като тази година порталът за първи път реши да проведе награди по повод 8 март и 10-годишнината на сайта. Определени са 7 категории, в които се състезават популярни дами, имащи силата и куража да променят света към добро. Победителките ще бъдат избрани след онлайн гласуване на https://awards.woman.bg, като подаването на вот е напълно безплатно. Отличените ще бъдат обявени на 6 март, когато ще се състои голяма церемония по награждаването им в столичната зала EFE на известния хотел „Маринела“, който е домакин на събитието.

Мариана Пенчева е номинирана в категория „Майките, които ни вдъхновяват“. Там попадат и ексдепутатката Юлияна Дончева, тв водещата Ирина Тенчева и филмовият режисьор Лиза Боева.

Във визитката на търновската учителка самата тя се описва като упорита, всеотдайна и добър човек. Споделя, че всеки ден за нея е предизвикателство, тъй като не спира да доказва на себе си и децата, за които се грижи, че няма нищо невъзможно. Суперсилата, която иска да притежава, е умението да изкоренява егоизма в хората, за да могат да си помагат повече един на друг. Без този недостатък според Мариана животът би бил прекрасен.

Благодетелката има още няколко значими приза за добрите си дела. През 2016 година получи почетен медал, с който Европейският парламент ежегодно отличава граждани и организации за приноса им към насърчаването на по-добро разбиране и по-тясна интеграция в ЕС. Предходната година пък бе обявена за „Майка на годината“ на церемонията Audrey Music Hall. Жената бе удостоена с бялата лястовица на предаването „Господари на ефира“ и попадна в избраните през 2016 година за „Достойните българи“ в класацията на вестник „24 часа“

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Номинираха учителката Мариана Пенчева за „Жена на десетилетието“

  • 27.02.2019 в 21:23
    Permalink

    Успех на Мариана Пенчева! Жена- героиня, Жена с огромно сърце, душа и безкрайно всеотдайна- учителка и майка на децата, които възпитава- като достойни хора, успешни и сбъдващи мечтите си! Пример за съвременен Будител! Респект!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *