204 четения

Шакира получи призовка по дело за данъчна измама

Съд в предградие на Барселона призова колумбийската певица Шакира да се яви на 12 юни по дело с обвинения за данъчна измама в размер на приблизително 14,5 милиона евро, съобщиха световните информационни агенции.
Съдът на Есплугес де Лобрегат „прие за допустими прокурорските обвинения“ срещу певицата, се казва в съобщение на Върховния съд на Каталуния, Североизточна Испания, където Шакира живее на семейни начала със защитника на футболен клуб „Барселона“ Жерар Пике.
Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност.
Шакира съжителства официално от 2011 г. с Жерар Пике, от когото има две деца. Четиридесет и две годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г. Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че „това не съответства на действителността“ и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.
Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно – условие, за да плаща данъци в страната.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *